?>

Üniversite öğrencileri glutensiz unlu mamüller üretim tesisinde

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Gaziantep Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı’na bağlı Glutensiz Unlu Mamüller tesisini ziyaret etti..

Güncel - 4 yıl önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Gaziantep Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı’na bağlı Glutensiz Unlu Mamüller tesisini ziyaret etti. Glutensiz ürünler hakkında bilgi edinmek ve glutensiz ürünlerin yapımını yerinde öğrenmek amacıyla düzenlenen gezide, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlisi Melike Keskin ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin yolun ilgisini çeken ziyaret kapsamında üretim tesisi gezilerek, glutensiz unlarla yapılan tüm ekmek ve pastane ürünlerin incelemesi yapılarak sonrasında glutensiz beslenmeyle ilgili farkındalık oluşturularak ekmek yapım aşamasına geçildi. Glutensiz Bir Başka Kafede satışa sunulan ekmekler usta öğreticilerin yanında şef adayı öğrencilerin dokunuşlarıyla hazırlandı. Hazırlanan ekmekler pişerken öğrencilerin yönelttiği sorular uzman öğreticiler tarafından yanıtlandı. Eğitim kapsamında; glutensiz unun özelliğinden dolayı yapılacak ekmeğin hamur suyu özelliği, ısısı, yoğurma biçimi, süresi, hamuru bağlama şekli, mayalama ısısı ve süresi, nem değeri, ortam, fırının teknik özelliği, pişirme derecesi ve süresi gibi önemli unsurlara dikkat çekildi. Eğitimin sonunda Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi tarafından öğrencilere Glutensiz Bir Başka Kafe’nin açılma ve üretime geçilme hikayesi anlatıldı. Glüten rahatsızlığı olan bireylerin verdikleri olumlu tepkilerinden bahsederek, Gaziantep için gerekli olan bir üretimi yapmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü son sınıf öğrencilerine azimlerinden ve mesleki isteklerinden dolayı hediye takdim edilerek, işin en lezzetli kısmına geçilerek fırından çıkan glutensiz ekmeklerin tadımı ve lezzet değerlendirmesi yapıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Dövizdeki düşüşe sevinen Malatyalılar, bu kez de şehir merkezinde halay çektiler, tatlı dağıttılar

2021-12-21 00:00 - Güncel

Döviz kurundaki sert düşüş ikici el araç fiyatlarında düşüş beklentisini arttırdı

2021-12-23 00:00 - Güncel

Batman’da 5 düzensiz göçmen yakalandı

2021-12-27 00:00 - Güncel

Yıllardır gözü gibi baktığı otomobili çalındı, bulana 10 bin lira ödül

2021-12-23 00:00 - Güncel

Elektrik malzemeleri alınacaktır

2021-12-25 00:00 - -

Elektrik malzemeleri alınacaktır

2021-12-25 00:00 - -

Evlat nöbetindeki ailelerin direnişinde 858’inci günde aile sayısı 250 oldu

2021-12-27 00:00 - Güncel

Dışişleri Bakanlığı: (Suriye Konulu Yüksek Düzeyli Toplantı) ″Suriyeli mültecilerin geri dönüşleri konusu da toplantıda ele alınmıştır. Taraflar, ülke içinde yerlerinden edilmişlerin ve mültecilerin onurlu, güvenli ve gönüllü

2021-12-22 00:00 - Güncel

Yılbaşı öncesi hindiler de stokçulardan nasibini aldı

2021-12-23 00:00 - Güncel

Yolcunun üzerinden 493 adet uyuşturucu hap çıktı

2021-12-25 00:00 - -

İlgili Haberler

Evcil hayvanıyla yürürken sokak köpeklerinin arasında kaldı

10:07 - Güncel

Sivas, ‘İstiklal Madalyası’ istiyor

10:48 - Güncel

Depremzede öğrencilere 8 bin ücretsiz deneme kitapçığı dağıtıldı

10:17 - Güncel

Siirt'in Botan Vadisi, Su Sporlarıyla Doğa Tutkunlarını Ağırlıyor

14:19 - Güncel

Adıyaman’da Tarımın Güçlendirilmesi İçin Modern Ekipman Desteği Verildi

13:34 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da evlerdeki sessiz tehlike

11:01 - Diyarbakır

Diyarbakır Voleybol’dan Net Galibiyet

10:58 - Spor

Diyarbakır’da Feci Kaza: Karşıya geçerken canında oldu

10:31 - Diyarbakır

İHAKUT Havacılık Spor Kulübü Bölge Temsilcileri Diyarbakır’da Toplandı

10:27 - Diyarbakır

Sur’da Harabe Yapılar Gençleri Tehdit Ediyor

15:19 - Diyarbakır