?>

Üniversite öğrencilerine burs sağlayacak olan ESPS AB Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin eş başvurucu ortak olduğu, "EU Scholarships for Perspective Students (ESPS)" AB Projesi tanıtım toplantısı Ankara'da yapıldı.

Güncel - 3 yıl önce

Proje, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi koordinatörlüğünde; Mardin Artuklu Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi tarafından yürütülüyor.
Avrupa Birliği tarafından fonu sağlanan ESPS AB projesi ile Türk, uluslararası koruma statüsündeki ve geçici koruma statüsü altındaki toplam 4800 yükseköğretim öğrencisine eğitim desteği verilmesi amaçlanıyor.
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, proje ortağı üniversitelerin yetkilileri, AB temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte Mardin Artuklu Üniversitesi’ni Proje Bölge Koordinatörü Doktor Öğretim Üyesi Osman Kavak temsil etti.
"ESPS Projesi ile öğrencilerin kendi kendilerine yetebilmeleri amaçlanıyor"
Projenin amacı ile ilgili bilgi veren Mardin Artuklu Üniversitesi Proje Bölge Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Osman Kavak, proje ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, uluslararası koruma altındaki ve geçici koruma altındaki başarılı üniversite öğrencilerinin eğitimine maddi katkı sağlayarak öğrencilerin kendi kendilerine yetebilmeleri için gerekli becerilerinin arttırılması ve bu sayede Türkiye'nin ekonomik büyümesine ve kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

2 ilde PKK operasyonu: 20 gözaltı

2023-10-02 09:08 - Güncel

Balkon korkuluklarına kafası sıkışan çocuğu itfaiye kurtardı

2023-09-27 12:54 - Güncel

Kamu müteahhitleri Diyarbakır’da bir araya geldi

2023-09-29 19:34 - -

Cenaze namazı nasıl kılınır?

2023-09-28 15:57 - Güncel

Kur'an Nesli Platformu'ndan Mevlid-i Nebi mesajı

2023-09-25 19:10 - -

İstanbul ve 4 il için sağanak yağış uyarısı

2023-09-28 12:38 - -

Bingöl’de yataklı fizik tedavi hizmeti tekrardan aktif hale getirildi

2023-09-25 17:38 - Sağlık

Milyonlarca balık baraj gölü ve göletlere bırakıldı

2023-09-25 13:03 - Güncel

Adalet Bakanı Tunç'tan Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklama

2023-10-01 11:34 - Güncel

Dr. Fehmi: Batı, toplumun yapı taşı olan aile ve kadını hedef alıyor

2023-10-01 14:46 - Güncel

İlgili Haberler

Yağışlar mantarları artırdı uzman uyardı

09:32 - Güncel

ETÜ’ye büyük gurur

09:33 - Güncel

Sahillerine vuran beyaz toz ’guar gum’ çıktı

09:34 - Güncel

Yüksek kesimlerine kar yağdı

09:36 - Güncel

Türk Deniz Kuvvetleri’nin ilk kadın uçak pilotu

09:36 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Filistin için yürüyüş: Gazze çağrısı

00:21 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tarihi alanda çalışmalar hız kazandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yayaya araç çarptı: Durumu ağır

15:32 - Diyarbakır

Silvan’da iki araç çarpıştı: 2 yaralı

15:27 - Diyarbakır

Bağlar’da zemin kat yangını

15:26 - Diyarbakır