?>

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Altınova, ürolojide gelişen lazer teknolojisinin kapsamını anlattı

Medicana International Ankara Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Altınova, ürolojik cerrahide sık kullanılan lazerleri ve özelliklerini, ürolojide en çok tercih edilen lazerlerin ne olduğunu ve taş cerrahisinde ve prostat cerrahisinde hangi lazer yöntemlerin kullandığı gibi soruların kapsamlı bir şekilde cevapladı..

Sağlık - 5 yıl önce

Medicana International Ankara Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Altınova, ürolojik cerrahide sık kullanılan lazerleri ve özelliklerini, ürolojide en çok tercih edilen lazerlerin ne olduğunu ve taş cerrahisinde ve prostat cerrahisinde hangi lazer yöntemlerin kullandığı gibi soruların kapsamlı bir şekilde cevapladı. Prof. Dr. Serkan Altınova, ürolojide lazer en çok taş ve prostat cerrahisinde kullanıldığını ifade etti. Altınova, günümüzde taş cerrahisinde en çok holmiyum lazer kullanılırken, prostat cerrahisinde başta holmium lazer olmak üzere, greenlight ve thulium lazerler de tercih edildiğini belirtti. Üroloji uzmanı Altınova, prostat cerrahisinde kullanılan holmium lazer taş cerrahisinde kullanılanlara göre daha çok güç ürettiğini, holmium lazerle prostat ameliyatı (holep), iyi huylu prostat cerrahisinde altın standart yöntemi olmaya başladığı bilgisini verdi. Altınova, bu sayede ameliyatın cinsel fonksiyonlarını etkileyen yan etkilerinin azaltıldığını ve hastaneden kısa sürede çıkabildiğini de aktardı. Prof. Dr. Serkan Altınova, idrar yollarında herhangi bir noktada taş kırma işleminde kullanılan holmium lazerin, özellikle böbrek taşlarının idrar yolundan girilerek kırılmasında fayda sağladığını dile getirdi. Altınova, eski dönemlerde açık yapılan ameliyatlar sonradan ciltten küçük bir kesi yapılarak böbreğin içine kamera sistemi girilerek yapılmaya başlandığını ifade etti. Prof. Dr. Serkan Altınova, günümüzde ise daha çok mevcut idrar kanalını kullanarak böbreğin içine ulaştıklarında kibar aletler ve lazer teknolojisinin sayesinde böbreği delmeden ve daha az zarar vererek yapılabilir hale geldiğini belirtti. Altınova, lazer kırılıp kum haline gelen taşlar ağrı yaratmadan kolayca dökülebilmekte olduğunun da altını çizdi. Altınova, sonuç olarak kullanılan lazer teknolojileri ameliyatı hem hastaya hem de cerraha fayda sağladığını, görülen odur ki giderek yaygınlaşan lazer teknolojilerinin sayesinde ameliyatlar daha da rahat uygulanabilir hale geleceğini aktardı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kartalın maçında horozlar düdük çalacak

2021-08-19 00:00 - Spor

Kahramanmaraş’ta 800 yıllık çınar ağacına yoğun ilgi

2021-08-23 00:00 - Kültür Sanat

Batman’da yarım asırlık husumet ailelerin barışmasıyla son buldu

2021-08-23 00:00 - Güncel

Diyarbakır’da Hat Müzesi olacak Dağkapı Burçları’nda restorasyon başladı

2021-08-16 00:00 - Kültür Sanat

Çin’den Taliban açıklaması: “Afgan halkının tercihine saygılıyız”

2021-08-16 00:00 - Güncel

Eski mesleği gemiciliğe olan hasretini ahşaptan gemiler yaparak gideriyor

2021-08-21 00:00 - Kültür Sanat

Galatasaray’da Marcao bugünkü idmanda yer almadı!

2021-08-17 00:00 - Spor

Hatayspor, bir dönem Fenerbahçe’de de top koşturan Simon Falette’i 3 yıllığına kadrosuna kattı.

2021-08-17 00:00 - Spor

Kasımpaşa: ″Teknik Direktörlük konusunda Cihat Arslan ile anlaşmaya varmıştır. Teknik Direktörümüz Cihat Arslan’a ve ekibine çalışmalarında başarılar dileriz.″

2021-08-17 00:00 - Spor

Beşiktaş: ″Profesyonel Futbolcu Michy Batshuayi-Atunga’nın transferi konusunda kendisi ve kulübü Chelsea ile görüşmelere başlanmıştır.″

2021-08-17 00:00 - Spor

İlgili Haberler

Eskişehir’de ’Ebe-Gebe-Anne-Bebek Buluşması Etkinliği’ düzenlendi

09:51 - Sağlık

Hisarcık’ta ilk hastalıktan ari büyükbaş işletmesi için önemli adım

09:54 - Sağlık

Trabzon Şehir Hastanesi Yükseliyor: 900 Yataklı Dev Projede Açılış Yıl Sonu Hedefleniyor

13:08 - Sağlık

Uzmanlardan Kırım Kongo uyarısı

09:22 - Sağlık

Menteşe’de sağlıklı yaşam etkinliği

13:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

Halı sahada kavga Diyarbakır dahil 3 ili kaçırdı

01:36 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii’nde Asırları Aşan Zaman Tanığı

23:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Kalbi Ulu Cami, Yaz Akşamlarında Ziyaretçi Akınına Uğruyor

23:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Karpuz Fiyatları Çakıldı: Kilosu 15 Liraya Kadar Geriledi

23:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavurucu Sıcaklık: Termometreler 42 Dereceyi Gördü

23:07 - Diyarbakır