?>

Uzaklaştırma kararı talep etti

Adıyaman’da ev sahibi tarafından elektrik ve suyu kesilen, eşyaları dışarı atılan kiracı, ev sahibi hakkında uzaklaştırma kararı aldırmak için savcılığa başvurdu.

Güncel - 3 yıl önce

İddiaya göre, Ahmet Akgün isimli kiracıyı elinde kira kontratı olmasına rağmen ev sahibi, evden çıkartmak için olmadık yöntemler denedi. Ev sahibi M.D., depremden sonra kirayı üç katına çıkartmak istedi.
Kiracı Ahmet Akgün ise yüzde 25’lik zam dışında kirayı arttıramayacağını söyleyince ev sahibi kiracısından evi boşaltmasını istedi. Kirasını düzenli olarak ödeyen Akgün, evi boşaltmadı. Bunun üzerine elektrik ve su aboneliği üzerine olan ev sahibi, abonelikleri iptal etti. Kiracı bir aydan beri elektrik ve su olmayan evde yaşamaya başladı. Kiracı yine evden çıkmayınca ev sahibi akrabalarıyla kiracının evine ve iş yerine giderek, evden çıkması yönünde baskı yaptı. Ev sahibi bununla da kalmayıp, kapıyı çilingir ile açarak kiracının eşyalarını dışarı attı.
Kiracı, ‘huzurunun ve sükununun bozulduğu, hanesine tecavüz edildiği ve tehdit edildiği’ gerekçesiyle ev sahibi hakkında şikayetçi ve davacı oldu. Ev sahibi hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı talep etti.
Başından geçenleri anlatan Ahmet Akgün, “Depremden sonra ev sahibim beni evden çıkartmak için farklı bahaneler üretti. Beni tahrik etmeye başladı. Elektrik ve suyumu kestiler, eşyalarımı dışarı çıkarttılar. Savcılığa, 6 ay uzaklaştırma almak için başvurdum. Tehdit ediyorlar, tahrik ediyorlar. Komşularımın da bana elektrik ve su vermemesi için uyardılar. İnşallah, uzaklaştırma kararı verilir” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Umut Kervanından Afganistan'da medrese öğrencilerine sıcak yemek

2023-09-18 11:04 - Dünya

Faiz kararının ardından dolardan ilk tepki

2023-09-21 14:30 - Ekonomi

İki dini yüzyıllardır aynı avluda buluşturan tarih - VİDEOLU

2023-09-20 16:59 - Kültür Sanat

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: 5 milyon Müslüman ülkemize aittir

2023-09-17 10:13 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Letonya Dışişleri Bakanı Karins ile görüştü

2023-09-21 18:38 - Dünya

Van'da minibüs takla attı: 6 yaralı

2023-09-18 11:38 - Güncel

Halk, pazardaki fiyatların kontrol altına alınmasını istiyor

2023-09-16 09:00 - Ekonomi

9 ilde DAİŞ operasyonu: 17 gözaltı

2023-09-22 08:15 - Güncel

Sudan'daki kamplarda 1200'den fazla çocuk hayatını kaybetti

2023-09-19 23:46 - Dünya

Sanayici, girişimci ve işadamları, HAKSİAD öncülüğünde bir araya gelecek 

2023-09-20 10:16 - Güncel

İlgili Haberler

Gökçeören bir ilke imza attı: "Dünyanın Merkezi Gökçeören Kültür Festivali" yoğun ilgi gördü

01:14 - Güncel

Seyhan Nehri ve çevresindeki kirliliğe vatandaştan tepki

09:59 - Güncel

Fildişi Sahilli gençler düğününde halay ve yöresel oyunlarla ilgi odağı oldu

10:00 - Güncel

Anneler sahaya indi, bağımlılığa kırmızı kart gösterdi

10:01 - Güncel

Duyguları okuyan yerli sistem için ilk adım

10:08 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Türk Kara Kuvvetleri’nin 2235. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

17:41 - Diyarbakır

Diyarbakır Dahil 29 İlde Siber Suç Operasyonu

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’daki Zincir Marketlerden İndirim Yarışı

14:39 - Diyarbakır

Diyarbakır Pazarlarında Karpuz 10 TL’ye Kadar Geriledi

14:33 - Diyarbakır

Sıcak Hava Engel Tanımadı

14:29 - Diyarbakır