?>

Uzmanı uyardı: "İlgisiz kalan çocuklar hırçınlaşıyor ve ailelerinden uzaklaşıyor" (Videolu)

Son zamanlarda ailelerin çocuklara karşı ilgisizliği yaramazlığa neden oluyor. Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, ilgisiz kalan çocukların dikkat çekmek için hırçınlaşabildiğini söyledi.

Sağlık - 4 yıl önce

Son zamanlarda 0-6 yaş arası çocuklar, ebeveynleri sosyalleşmek için cep telefonlarına sarılınca ilgisiz kaldı. Araştırmalara göre, çocukların evde hırçınlaşması ve yaramazlık yapmasının sebebi ilgisiz ve sevgisiz kalmaları olarak değerlendirildi. Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, ailelerin kayıtsızlığının, çocukların kendilerinden uzaklaşmasına ön ayak olduğunu ifade etti. Bazen ebeveynlerin sosyal medyada ve telefonda çok vakit geçirerek çocuklarına karşı pasif ve kayıtsız kalabildiğini aktaran Seçkin, o ebeveynler için çocuğun varlığı ve yokluğunun çok belli olmayabildiğini dile getirdi.

Ailelerin özellikle boş bulundukları ve sosyalleşebilecekleri anı çocuklarına ayırmak yerine telefona ve sosyal medyaya ayırdığını belirten Seçkin, "Çocuk anne ve babayı rahatsız etmediği sürece herhangi bir problemi olduğu fark edilmiyor, burada aileler hoşgörü ve boş vermişliği karıştırabiliyorlar. Bazı aileler çocuklara vakit geçirdiğinde ve ilgi, sevgi gösterdiklerinde şımarabileceğini düşünüyorlar" dedi.

Psikolog Seçkin, "Anne ve babayı otorite figürü olarak benimsemeyebilir diye kendilerini örnek göstererek ailelerinden kendileri de ilgi görmediklerini söylüyorlar. Bilimsel herhangi bir gerçekliği olmayan düşüncelerle kayıtsız kalıp çocuklarına ilgi ve sevgi göstermekten kaçınabiliyorlar. Çocukların ilgi, sevgi ve şefkate ihtiyacı olduğunu ebeveyniler fark etmeli. Çünkü çocuklar bunları görmedikleri taktirde, ilgi çekici davranışlar göstermeye başlıyorlar. Bunlara hırçınlık, yaramazlık başta geliyor. Daha ileriki yıllarda kendi evinde bulamadığı ilgi ve sevgiyi dışarıda arayabiliyor" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yaşlılarda sağlıklı ve dengeli beslenme nasıl olmalıdır?

2023-01-12 13:40 - Sağlık

Yarıyıl tatilinde trenlere ek sefer

2023-01-12 11:25 - Güncel

Ticari araç ve şoförlerine yönelik denetim: 845 araç trafikten men edildi

2023-01-12 13:19 - Güncel

Boş arazide ölü bulunan şahsın cenazesi ailesine teslim edildi

2023-01-12 13:22 - Güncel

Yayalara çarpan otomobil cami duvarına çıkarak durdu: 2 yaralı

2023-01-12 13:25 - Güncel

Diyarbakır'da aranan şüpheli sahte kimlikle yakalandı

2023-01-12 13:37 - Güncel

Doğalgaz dönüşüm işi yaptırılacaktır

2023-01-12 13:01 - Güncel

Şanlıurfa’da polis ve muhabirin yaralandığı kavgayla ilgili gözaltına alınan zanlılar adliyede

2023-01-12 13:22 - Güncel

Tarıma elverişsiz hazine arazilerine rüzgâr ve güneş enerjisi santralleri kurulacak

2023-01-12 12:03 - Güncel

OHAL Komisyonu tüm başvuruları karara bağladı

2023-01-12 12:41 - Güncel

İlgili Haberler

Diyetisyen Zişan Sobacı: Yaz meyvelerini tüketirken porsiyon kontrolüne dikkat

09:43 - Sağlık

Muğla Sağlık Hizmetleri Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

11:23 - Sağlık

"Uzun yolculuklarda bacakta pıhtı riski artıyor"

11:27 - Sağlık

Yüzdeki kızarıklık sadece hassas cilt olmayabilir

11:31 - Sağlık

Bel fıtığı diye gitti, kalp ameliyatıyla hayata tutundu

09:55 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sultan Alparslan Sevdasını Ömrüne Sığdırdı

16:33 - Diyarbakır

30 Yıllık Arzuhalcilerden Yapay Zekâ Uyarısı

15:19 - Diyarbakır

Kayapınar'daki İş Yeri Kurşunlamasında Şüpheli Tutuklandı

15:16 - Diyarbakır

Diyarbakır Polisinden Ortak Operasyon

14:47 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Seyyar Esnaftan Gençlere Unutulmayacak Mesaj

13:41 - Diyarbakır