?>

Vali Şahin, Durum tamamen kontrol altında (Videolu)

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Kapsül Fabrikası'ndaki patlamaya ilişkin Ankara Valisi Vasip Şahin açıklamada bulundu. Vali Şahin, durumun tamamen kontrol altına alındığını söyledi.

Güncel - 3 yıl önce

Ankara’nın Mamak ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Kapsül Fabrikası’nda patlama meydana geldi. Patlamada 4 işçi yaralandı. Patlama sonrası yangın meydana geldi. Saatler sonra yangın kontrol altına alınabildi.
MKE Kapsül Fabrikası incelemelerde bulunan Ankara Valisi Vasip Şahin, fabrika çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Öncelikle MKE ve Ankara’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Şahin, "Saat 10.55 sıralarında üretim yapılan bölümde henüz daha teknik olarak sebebini araştırıldığı bir nedenle bir patlama oldu. Orada çalışan 4 işçimiz yaralandı. Allah’a hamdolsun işçilerimiz şu anda tedavi altında ve bilinçleri açık. Kimyasal bir yangın olduğu için çalışmalar dikkatle yürütüldü. Toz ve kum gibi oksijenle teması kesici maddeler kullanıldı. Şu anda durum tamamen kontrol altına alındı. Yine itfaiye ekiplerimiz müessesenin kendi ekipleri her ihtimale karşı bekliyorlar." dedi.
 Yaralılarla ilgili de bilgi veren Şahin, "Yaralılar GATA’da biri çok ağır değil diğerlerine göre biraz daha önemli doktorlar hayati tehlike ile ilgili bir kayıt bildirmediler. Şu anda hepsinin bilinci açık ama tedavileri devam ediyor." ifadelerine yer verdi.
Olayla ilgili teknik çalışmalar devam ettiğini aktaran Şahin, "Son durumu fabrika müdürü kamuoyuyla paylaşacak. Yanındaki binalara bile sirayet etmedi. İtfaiye amirinden aldığımız bilgiye göre içeride 2-3 bölümde etkili olmuş diğer bölümlerine bile etkisi olmamış. Allah’a hamdolsun ne fabrikanın içindeki diğer bölümlere ne yerleşim yerlerine herhangi bir sirayet olmamış. ARGE biriminde patlama yaşanmış. Milli Savunma Bakan Yardımcımız ve Çalışma Bakan Yardımcımızda çalışmaları takip ettiler. Onlarda detaylı bir şekilde incelemelerin yapılması noktasında talimatları verdiler. Durum şu an itibariyle endişe vermeden çıkmıştır. Tekrar geçmiş olsun diyoruz." şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Otomotiv sektörü temsilcileri: Araç alımı yatırıma dönüştü

2023-07-17 10:57 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli iradenin tankla, tüfekle, teslim alınamayacağını tüm cihana ilan ettik

2023-07-15 21:08 - Siyaset

Mersin'de 16 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

2023-07-16 09:15 - Güncel

Görme engelli vatandaş sineklerden rahatsız oldu, yeni sistem geliştirdi (Videolu)

2023-07-13 11:35 - Güncel

Dicle Elektrik, yenileme çalışmalarını durduran mahkeme kararına itiraz etti (videolu)

2023-07-18 10:37 - Ekonomi

FAO ve UNAMA yetkilileri Afganistan İslam Emirliği Tarım Bakanı Ömeri ile görüştü

2023-07-15 12:00 - Dünya

Bakan Özhaseki: Nurdağı'nda 456 konutumuzun kaba inşaatını tamamladık

2023-07-13 13:03 - Siyaset

Belediyenin açtığı kurslarda eğitim gören 2 bin 224 kadın sertifika aldı

2023-07-13 11:26 - Eğitim

15 Temmuz için 81 ilde sela okundu

2023-07-16 00:27 - Güncel

Bingöl'deki yüzen adalara ilgi her geçen gün artıyor (videolu)

2023-07-18 10:29 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Efeler Belediyesi’nin evde bakım hizmetlerine talep artıyor

13:04 - Güncel

Deprem bölgesindeki işitme kayıplı çocuklara umut olan proje

13:05 - Güncel

Termal Hamamı’nda çalışmalar hızla devam ediyor

13:08 - Güncel

Beklenen çalışma başladı

13:15 - Güncel

4,3 Büyüklüğündeki Deprem Salladı

16:39 - Güncel

Günün Manşetleri

Çüngüş’te Fotokapan Soruşturması: CHP İlçe Başkanı ve Oğlu Adliyeye Sevk Edildi

17:16 - Diyarbakır

Diyarbakır Seyir Halindeki Otomobil Alevlere Teslim Oldu

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır Yanıyor...

16:29 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Girişimci Londra’da Zirveye Çıktı

16:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Surlarında Bahçeli Pankartı: Kardeşlik Kalbimizde, Gelecek Aklımızda

15:53 - Diyarbakır