Van İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarla suç örgütlerine göz açtırmıyor. Son olarak yürütülen kapsamlı çalışmalarda, uyuşturucu üretiminde kullanılan yüksek miktarda kimyasal madde ele geçirildi.
Van Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, jandarma ekiplerinin titiz takibi sonucunda düzenlenen operasyonda 3 bin 710 litre asetik anhidrit olduğu değerlendirilen kimyasal madde ile 50 kilogram kostik soda ele geçirildi.
Olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Asetik anhidrit, özellikle yasa dışı uyuşturucu üretiminde kullanılan tehlikeli bir kimyasal madde olarak bilinirken, kostik soda da uyuşturucu imalatında sıkça kullanılan maddeler arasında yer alıyor.
Valilik açıklamasında, “İl Jandarma Komutanlığımız tarafından narkotik suçlarla mücadele faaliyetleri aralıksız devam etmekte olup, halkımızın huzur ve güvenliği için operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.