?>

Van’da kaybolan Diyarbakırlı Rojin için yeni rapor açıklandı

Van’da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin yeni rapor açıklandı: Kaybolduğu günde ölmüş ve suya maruz kalmış.

Diyarbakır - 12 ay önce

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş (21), 27 Eylül’de kaybolmuş ve 15 Ekim’de cesedi bulunmuştu. Cesedinin bulunduğu kırsal Mollakasım Mahallesi’nde yapılan otopsi, genç kızın ölüm nedeninin suda boğulma olduğunu ortaya koymuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, yeni bir ek rapor da hazırlandı.

Kaybolduğu Gün Ölmüş Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Rojin Kabaiş’in ölüm zamanını ve suda kalma süresini belirlemek amacıyla ek bir rapor talep etti. 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan raporda, Rojin’in kaybolduğu gün öldüğü ve cesedinin bulunduğu tarihe kadar suyun içinde kalmış olduğu bildirildi.

Tıbbi Bulgulara Göre: İntihar Olmadı Baba Nizamettin Kabaiş, kızının intihar ettiği düşüncesini reddetti. Ayrıca, kızına ait eşyaların yurttan alındığını belirterek, evine getirdiği eşyaları gösterdi ve Rojin’in kendisine zarar vermeyecek bir insan olduğunu söyledi.

DNA Testleri ve Şüpheli Bulgular Rojin Kabaiş’in cesedinden alınan örnekler üzerinde yapılan incelemeler sonucu, 5 tırnak örneği ve 79 eküvyon örneği analiz edildi. Raporda, 46 örneğin DNA testlerine cevap vermediği, 10 örneğin ise mukayese edilebilecek DNA profili sağlamadığı ifade edildi. Ayrıca, 2 örnekte erkek DNA’sı tespit edildi ancak bu bulguların şüpheli olduğu ve daha fazla inceleme gerektiği vurgulandı.

Cinsel Dokunulmazlık İhlali Tespit Edilmedi Otopsi raporunda, Rojin’in cinsel dokunulmazlığının ihlal edildiğine dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtilirken, ölümüne yol açan travmatik bir etki de bulunmadı. Elde edilen bulgulara göre, zehirlenme sonucu ölüm de söz konusu değildi.

Sonuç: Boğulma Sonucu Ölüm Raporun sonuç bölümünde, Rojin Kabaiş’in ölümünün kaybolduğu tarihte, yani 27 Eylül’de gerçekleşmiş olabileceği, bu süreç boyunca suya maruz kalmış olduğu ifade edildi. Ancak, boğulma olayının intihar mı, kazara mı yoksa başka birinin etkisiyle mi gerçekleştiği konusunda tıbbi bir değerlendirme yapılamadığı belirtildi. Bu hususların adli tahkikatla aydınlatılması gerektiği kaydedildi.

Haftanın Öne Çıkanları

WhatsApp ve Instagram'da kesinti sona erdi

2024-12-12 10:15 - Bilim ve Teknoloji

Instagram, Facebook ve WhatsApp çöktü mü? İşte detaylar

2024-12-12 00:32 - Bilim ve Teknoloji

Soğuk Havalarda Diyarbakır’ın vazgeçilmezi: Ispanak

2024-12-15 15:34 - Diyarbakır

Bugün Diyarbakır’da Hava Durumu

2024-12-11 15:30 - Diyarbakır

Deprem meydana geldi! Merkez üssü neresi?

2024-12-11 02:28 - Güncel

Diyarbakır’da Gizemli Kayıp

2024-12-13 13:57 - Diyarbakır

Irak'ın Ninova ilinde deprem

2024-12-11 09:19 - Dünya

Diyarbakır’da kaç bin Suriyeli yaşıyor?

2024-12-15 16:08 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Sağlık Üssü 2024'te Rekor kırdı

2024-12-17 16:27 - Diyarbakır

Amedspor ve Şanlıurfaspor’a PFDK’dan Ağır Cezalar

2024-12-13 15:08 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Güvercin Tutkusu: Araç Fiyatına Hızmalı Kuşlar

11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır Adliyesinde Şok Skandal: 793 Kalaşnikof Mermisi Kayıp

11:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Hazinesi: Hüsrev Paşa Camii ve Keçi Burcu Ziyaretçilerini Bekliyor

11:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Geleneksel İğne Oyası Kültürü Yeniden Canlanıyor

11:30 - Diyarbakır

Diyarbakır Ahşap Oymacılığı Geleceğe Taşınıyor: Ustalardan Sanata Yolculuk

11:20 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Güvercin Tutkusu: Araç Fiyatına Hızmalı Kuşlar

11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır Adliyesinde Şok Skandal: 793 Kalaşnikof Mermisi Kayıp

11:55 - Diyarbakır

Ergani Sulh Ceza Hakimi Tosunoğlu, tabur ve ilçe jandarma komutanını ağırladı

11:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Hazinesi: Hüsrev Paşa Camii ve Keçi Burcu Ziyaretçilerini Bekliyor

11:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Geleneksel İğne Oyası Kültürü Yeniden Canlanıyor

11:30 - Diyarbakır