?>

Venezuela Devlet Başkanı Maduro’dan halka mutlak sadakat sözü

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ülkesinin halkına "mutlak sadakat" sözü vererek "Bilin ki; size asla ama asla ihanet etmeyeceğim" dedi.

Dünya - 8 ay önce

ABD ile Venezuela arasında yaşanan gerginliğin yankıları sürerken, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro başkanlık sarayı önünde toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Maduro'ya eşi Cilia Flores ve üst düzey hükümet yetkilileri eşlik ederken, burada bulunan İçişleri Bakanı Diosdado Cabello’nun "şüphe ihanettir" yazan kırmızı bir beyzbol şapkası takması dikkat çekti. Konuşmasında Venezuela halkına sadakat vurgusu yapan Maduro, eski Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in cenazesinde verdiği sözü hatırlatarak, "Komutanımız Chavez’in naaşı başında nasıl mutlak sadakat üzerine yemin ettiysem, kendi hayatım ve huzurum pahasına da olsa, bu güzel ve kahramanca tarihi birlikte yaşayabileceğimiz zamanların ötesine dek size de mutlak sadakati sürdüreceğime yemin ediyorum" ifadelerini kullandı. Venezuela halkının çıkarlarına bağlılık sözü veren Maduro, "Bilin ki; size asla ama asla ihanet etmeyeceğim" dedi."Kölelik ya da sömürge barışı istemiyoruz"
Caracas'ta düzenlenen ayrı bir mitingde Venezuela'nın adil bir barış aradığını vurgulayan Maduro, ülkesinin "Psikolojik terörizm olarak tanımlanabilecek 22 haftalık bir saldırganlığa maruz kaldığını" ifade etti. ABD'nin bölgeye yaptığı askeri yığınağın kendi hükümetini istikrarsızlaştırma amacı taşıdığını savunan Maduro, "Barış istiyoruz, ama egemenlik, eşitlik ve özgürlük içeren bir barış. Kölelik ya da sömürge barışı istemiyoruz" dedi.ABD ile Venezuela arasındaki gerginlik yükselmişti
ABD ile Venezuela arasındaki gerginlik Washington yönetiminin uyuşturucu kaçakçılığı suçlamaları nedeniyle yükselmişti. ABD, Eylül ayından bu yana Karayip Denizi ve Doğu Pasifik'te uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen teknelere yönelik en az 21 saldırı düzenleyerek 83 kişiyi öldürmüştü. Washington yönetimi, Maduro ve üst düzey Venezuela hükümet yetkilileri tarafından yönetildiğini iddia ettiği "Cartel de los Soles" adlı uyuşturucu çetesini yabancı terör örgütü ilan ederken, ABD Başkanı Trump kartellere yönelik operasyonların kara harekatını da kapsayacak şekilde genişletilebileceğinin sinyalini vermişti. Son olarak Maduro ile telefonda görüştüğünü doğrulayan Trump, görüşme içeriğine ilişkin detay paylaşmamıştı.
Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergani'den Bölgeye 24 Saat Hizmet

2025-11-30 13:07 - Diyarbakır

Bakan Yerlikaya: 346 şüpheliyi yakaladık

2025-11-30 14:52 - Siyaset

Muharrem İnce’ye verilen görev! CHP’de değişim

2025-11-30 15:36 - Siyaset

Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

2025-11-29 14:24 - Siyaset

Yarım asırlık husumette mutlu son

2025-11-25 13:48 - Diyarbakır

Eğil’e Modern Sağlık Yatırımı: 25 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi Yükseliyor

2025-11-25 11:11 - Diyarbakır

Gülistan Koçyiğit İmralı ziyaretinde neler yaşandığını anlattı!

2025-11-28 15:18 - Siyaset

Papa 14. Leo İstanbul'da! İlk durağı bakın neresi oldu

2025-11-28 15:24 - Siyaset

Baykal ve Kılıçdaroğlu döneminde olmamıştı

2025-11-30 15:41 - Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan eleştirilere yanıt geldi! ‘Ne söylememi bekliyorlar…’

2025-11-25 15:20 - Siyaset

İlgili Haberler

Yunanistan Alevlerle Mücadele Ediyor

16:43 - Dünya

Venezuela'da Depremin Bilançosu Ağırlaşıyor

10:47 - Dünya

Trump NATO Zirvesi İçin Ankara’da

14:25 - Dünya

Ali Hamaney İçin 6 Günlük Cenaze Töreni

09:57 - Dünya

Defalarca Soyuldu, Bu Kez Hırsızlara Tuzak Kurdu

14:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır