?>

Yanlış uygulamalar gümüşü daha da karartıyor

Kararan gümüşlere evde uygulanan işlemler, gümüşü parlatmak yerine geri dönülmez sonuçlara yol açıyor. Evde sigara külü, domates salçası, tuzlu su ve çamaşır suyuna konularak parlaması beklenen gümüşler daha da kararıyor..

Kültür Sanat - 5 yıl önce

Kararan gümüşlere evde uygulanan işlemler, gümüşü parlatmak yerine geri dönülmez sonuçlara yol açıyor. Evde sigara külü, domates salçası, tuzlu su ve çamaşır suyuna konularak parlaması beklenen gümüşler daha da kararıyor. Uzun yıllardır gümüş işiyle uğraşan Abdulkadir Alptekin, gümüş ürünlerin parlatılması sadece atölyede yapılması gerektiğini kaydetti. Evde yapılan yanlış işlemlerin, parlaklığı açmak yerine daha da kararttığını söyledi. Gümüşün kararma nedeni, çamaşır suyu, ter ve parfüme bağlı olduğunu belirten Alptekin, “Bunlar değdiği zaman veya ter üzerinden oksit olduğu zaman, gümüşün kararması çok çabuk olur. Gümüşü parlatmak için bizlere getirmeleri daha iyi çünkü bizim atölyelerimizde makinelerimizle kolaylıkla parlatabiliriz. Bakımı ise biz makinelerle, gümüş suyu ile veya altın kaplamalarla yada bakır kaplama ise rose kaplama şeklinde su ve cilalar ile gümüşün rengini açabiliyoruz” dedi. “Gümüşü açılsın diye bardak gibi çamaşır suyuna koyuyorlar” Evde ilginç yöntemlerle gümüşün renginin açılmaya çalışıldığını kaydeden Alptekin, “Evde, sigara külü, domates salçası diyorlar, bunlarla gümüşün parlatıldığı yönde bir değim var ama bu gerçekten yanlış bir söylenti, gümüşü hiçbir şekilde evde parlatma imkanı mevcut değildir. Hatta tuzlu suya koyuyorlar, tuzlu daha da karartır gümüşü, daha da parlasın diye gümüşü bardak gibi çamaşır suyuna atıyorlar, bunları yapmak gümüşü açmaz aksine daha da karartır” ifadelerini kullandı. “Orijinal gümüş kararır” "Aldıkları ürün karardıkça ‘bu gümüş değil mi’ diyorlar" diyen Alptekin, "İnsanlar gümüşü kararınca geliyor ve bu gümüş değil mi? gümüş satmıyor musunuz diyorlar ama internetten araştırabilirler orijinal gümüş kararır, insan üzerindeki teri, oksidi çektiği için ve insan üzerindeki pisliği çektiği için kararması da bundan dolayı oluyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Bakanlığınca, Covid-19 ile mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan; birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 85 milyonu geçti.

2021-08-17 00:00 - Güncel

Düzce’de bir ilk

2021-08-10 00:00 - Sağlık

Hakkarili annelerin eylemi 14. haftada

2021-08-13 00:00 - Güncel

Hastayla doktor tartıştı, doktor kafasından yaralandı

2021-08-12 00:00 - Güncel

Anzer Balı’nda bal sağımı gerçekleştirildi

2021-08-16 00:00 - Ekonomi

Mobil Aşı Merkezi’nde bin 393 kişi aşılandı

2021-08-17 00:00 - Sağlık

″Psikolojik rahatsızlıklar nefes darlığı şeklinde belirti verebilir″

2021-08-12 00:00 - Sağlık

Vücudun ‘orkestra şefi’ hipofiz bezi: Kendisi küçük, etkisi büyük

2021-08-16 00:00 - Sağlık

Uzmanlar sıcak havalar için kalp hastalarını uyardı

2021-08-13 00:00 - Sağlık

Güneş dost mu, düşman mı?

2021-08-10 00:00 - Sağlık

İlgili Haberler

Hemşeri Dernekleri Festivali renkli görüntülerle açıldı

13:08 - Kültür Sanat

Büyükçekmece’de festival coşkusu devam ediyor

11:34 - Kültür Sanat

Konservatuvar adaylarına rehberlik desteği

11:40 - Kültür Sanat

Didim Belediyesi, Altınkum Sanat Sokağı’nda sanat ve dayanışmayı buluşturdu

10:49 - Kültür Sanat

8,5 asırlık çivisiz camide restorasyon sürüyor

10:31 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da TÜGVA Yaz Okulu Final Heyecanı

16:57 - Diyarbakır

Seyyar Satıcıların Yeni Adresi Urfa Kapı Oldu

15:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Osmanlı Aynalarına Yoğun İlgi

13:28 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İngilizce Destekli Eğitimle Uluslararası Kariyer Fırsatı

13:10 - Diyarbakır

Tarihi ve manevi mirasa gönüllü sahip çıkıyor

12:40 - Diyarbakır