İsrail’in Gazze’de yıllardır süren saldırıları sonucu oluşan insani dram karşısında duyarlılık örneği gösteren yeni evli Kaplan çifti, örnek bir karara imza attı. Düğünlerinde kendilerine takılan takıların tamamını, Gazze’deki yetim çocuklara yardım amacıyla Yetimler Vakfı aracılığıyla bağışladılar.
Eşiyle birlikte aldığı kararı kamuoyuyla paylaşan Orhan Kaplan, amaçlarının Gazze’de yaşanan trajediye sessiz kalmamak olduğunu belirterek, “Her ne kadar katkımız küçük gibi görünse de, biz de elimizden gelenin en iyisini yapmak istedik,” dedi.
“Katliamlar yeni değil, çocukluğumuzdan beri bu zulmü biliyoruz”
Gazze'de süregelen şiddetin sadece son yıllara ait olmadığını vurgulayan Kaplan, “Gazze’de uzun yıllardır süren sistematik bir yıkım söz konusu. Ailemizden küçük yaşlarda öğrendiğimiz siyonist zulüm, bugün çok daha yıkıcı bir boyutta devam ediyor. Üç gün önce evlendik. Eşimle birlikte karar verip düğün takılarımızı Gazze’deki yetimlere ulaştırılmak üzere Yetimler Vakfı’na teslim ettik,” ifadelerini kullandı.
“Devletler harekete geçmeli”
Bireysel çabaların önemli ancak yetersiz olduğunu söyleyen Kaplan, asıl sorumluluğun uluslararası kurumlar ve devletler düzeyinde olduğunu belirtti:
“Yeni evli bir çift olarak maddi gücümüz doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yaptık. Ancak Gazze’deki insani kriz, bireysel yardımlarla çözülecek boyutta değil. Dünya liderlerinin, özellikle de İslam ülkelerinin somut adımlar atması gerekiyor.”
Yaptıkları bağışın sadece bir yardım değil, aynı zamanda bir farkındalık çağrısı olduğunu ifade eden çift, herkesin kendi imkanları ölçüsünde bu tür desteklerde bulunabileceğini belirtti.