?>

Yeni Terminali Temmuz'da Hizmete Açılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, son rötuşların yapıldığı Gölcük Yeni Terminali’nin temmuz ayında hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Güncel - 12 ay önce

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, son rötuşların yapıldığı Gölcük Yeni Terminali’nin temmuz ayında hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Tahir Büyükakın, yapımında sona gelinen Gölcük Yeni Terminali’nde incelemelerde bulundu. Gölcük için bir ihtiyaç olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen yeni terminal alanını Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ile birlikte gezen Başkan Büyükakın, "Gölcük halkı uzun süredir Gölcük’e yeni bir terminal talep ediyordu. Burası sadece bir terminal alanından ibaret değil, diğer işlerin de bir çıkış kapısı. Gölcük’e yakışan bir terminal oldu" dedi.
"Gölcük için çok kritik bir projeydi"

Mevcut mezbahanın alandan kaldırıldığını ve yerine yapılan terminal projesinin yaklaşık 65 milyon liraya mal olduğunu belirten Büyükakın, "Mezbahanın buradan kaldırılması ve yeniden yapılması ile proje maliyeti 2 katına çıkıyor. Gölcük için çok kritik bir projeydi. Terminalin buraya gelmesi, eski yapıların yerine yapılacaklar, buradaki koku meselesinin ortadan kalkması; güzel bir yatırım oldu. Temmuz ortasından itibaren burası hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu.

10 bin metrekare alana inşa edilen yeni terminal binası; zemin katı bin 450 metrekare, 1. katı 460 metrekare olmak üzere toplamda bin 910 metrekare kullanım alanına sahip. Büyükşehir tarafından ilçeye kazandırılan 13 peronlu Gölcük terminal binasının zemin katında bekleme salonu, yazıhaneler, çay ocağı, mescitler, emanet odası, güvenlik odası ve tuvaletler bulunuyor. Birinci katta ise ofisler, depo, personel soyunma odası, havalandırma santrali, elektrik odası ve tuvaletler yer alıyor.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır ve Mardin'de 25 Yılın En Büyük Buluşması

2025-06-22 15:30 - Diyarbakır

300’ün Üzerinde Polisle Abluka: Mahalleler Didik Didik Arandı

2025-06-19 18:07 - Diyarbakır

Diyarbakır'a 4 Gün Boyunca Karanlık Çökecek: Acil Önlemlerinizi Alın!

2025-06-25 20:48 - Diyarbakır

Kavurucu sıcakta zorlu mücadele

2025-06-25 15:38 - Bölge

Türkiye şampiyonu oldular

2025-06-25 14:52 - Spor

Şehir Tiyatrosu Yılın Tiyatro Ekibi Ödülü'nü Aldı

2025-06-23 12:43 - Güncel

49 Yaşında ikinci baharını yaşadı

2025-06-25 14:11 - Sağlık

Diyarbakır 34 ile başladı 42 dereceyi görecek mi!

2025-06-25 12:31 - Diyarbakır

Uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı

2025-06-25 12:33 - Asayiş

Felaket Kapıda

2025-06-19 18:48 - Diyarbakır

İlgili Haberler

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Van semalarında hilal ay ve Venüs’ten görsel şölen

00:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Haberimiz Ses Getirdi: Bağlar Belediyesi Koşuyolu Parkı Çevresinde Temizlik Çalışması Başlattı

20:20 - Diyarbakır

Sur’da İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Yemek Desteği İçin İş Birliği Protokolü

17:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Buğday ve Arpa Hasadında Verim Sevinci

15:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kötü Kokuların Nedeni 3 Kamyon Çöpmüş

15:20 - Diyarbakır

Bağlar’da Apartman Sakinleri Kendilerini Sokağa Attı

15:15 - Diyarbakır