?>

Yenişehir Belediyesinin üreticilere bir destek daha

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, kimyasal gübre kullanımını azaltmak ve çiftçilere destek vermek amacıyla ürettiği organik solucan gübrelerini kırsal mahallelerdeki vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyor.

Güncel - 2 yıl önce

Tarımsal danışmanlık hizmetleri kapsamında kırsal mahallerdeki çiftçilere ziraat mühendisleri aracılığıyla budama, ilaçlama ve gübreleme ile ilgili eğitimler veren Yenişehir Belediyesi, tarımda verimi artırmak amacıyla organik solucan gübresi üreterek, vatandaşlara dağıtıyor. Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri son olarak Çavak Mahallesi’ndeki üreticilere 2 bin litre solucan gübresi ulaştırdı. Üretimi devam eden gübreler periyodik olarak tüm kırsal mahallelerde ücretiz dağıtılıyor. Yenişehir Belediyesi ayrıca çiftçilere organik solucan gübresi üretmeleri için de eğitim desteğinde bulunuyor.
“Solucan gübresiyle hem toprağı besliyor hem de üretimi destekliyoruz”
Proje ile ilgili konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kimyasal gübrelerin uzun vadede topraklarımızı yorup verimsiz hale getirdiği ve çevresel sorunlara yol açtığı bir dönemde, organik solucan gübresi gibi doğal ve sağlıklı alternatiflerle tarımsal verimi artırıyoruz. Bu yalnızca bir üretim projesi değil, aynı zamanda bilinçli bir tarım anlayışının yaygınlaşması için attığımız önemli bir adımdır. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzdeki ziraat mühendisleri aracılığıyla çiftçilerimize sunduğumuz budama, ilaçlama ve gübreleme eğitimleri sayesinde, verimlilik artışının yanında doğaya duyarlı üretim alışkanlıkları kazandırmayı da amaçlıyoruz. Solucan gübresiyle hem toprağı besliyor hem de üretimi destekliyoruz. Yenişehir’in kısıtlı tarım alanlarında üretimin artmasını, doğaya zarar vermeden sağlıklı ürünler yetiştirilmesini ve çiftçilerimizin daha az maliyetle daha çok kazanç sağlamasını önemsiyoruz. Dolayısıyla en üst seviyede üretim için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Yenişehir’de toprağa, üretime ve üreticimize olan desteğimizi her zaman sürdüreceğiz" dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

2024-11-04 13:46 - Ekonomi

Diyarbakır'da sirmast! Asırlık bir lezzet

2024-11-02 20:32 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil’de 19 yaşındaki genç intihar etti!

2024-11-03 02:53 - Diyarbakır

Diyarbakır'da bu köy sonbahar da başka güzel!

2024-11-05 00:02 - Diyarbakır

Beyaz Et Sektörüne 988,2 milyon TL'lik ceza: Hepsi bilindik markalar

2024-10-31 19:30 - Güncel

Bursa'ya soğuk hava dalgası uyarısı

2024-11-02 17:11 - Güncel

Aynı gün hayatlarını kaybettiler

2024-11-06 20:16 - Güncel

Depremzedeler emekli polisi unutmadı

2024-11-07 12:43 - Güncel

Arıların geleceği tehdit altında!

2024-11-07 14:33 - Güncel

Diyarbakır ve Ülke genelinde hava bugün nasıl?

2024-11-04 11:29 - Güncel

İlgili Haberler

Alzaymır Merkezi’nde yeniden hayata tutundu

16:37 - Güncel

Atletizmde 9 yıldır kırılamayan Türkiye rekoru kırıldı

16:41 - Güncel

Polislerden şehit ailelerine anlamlı ziyareti

16:45 - Güncel

İkinci El Otomobil Düzenlemesi Uzatıldı

12:30 - Güncel

Van semalarında görsel şölen

00:40 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır Havalimanı’nda Modernizasyon Hamlesi: Yolcu Konforu Üst Seviyeye Çıkarıldı

17:43 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Çiftçilere Kritik Uyarı

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır, Antalya ve 3 İlde Narkotik Operasyonu

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Reyhan Şerbeti Yerli Turistlerin Vazgeçilmez Lezzeti Oldu

15:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok

15:11 - Diyarbakır