?>

YKS'nin ikinci oturumunda aileler ve öğrenciler duygularını paylaştı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun ikicisi olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumu giren öğrenciler ve onları bekleyen aileleri duygularını paylaştılar.

Eğitim - 2 yıl önce

8 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) saat 10.15'te gerçekleşti.  İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise bugün saat 10.15'te başladı.
Batman'da Cumartesi günü 105 okulda 36 bin adayın ter döktüğü sınav; bugün ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 2 oturum şeklinde gerçekleştirilmeye başladı.
AYT'de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecek. Son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise saat 15.45'te başlayacak.
Adaylar sınavda ter dökerken, okul dışında büyük bir heyecanla çocuklarını bekleyen anne ve babalar da dua etti.

"Hukuk okumak istiyorum" Uzun yıllar sonra tekrar AYT sınavına girdiğini belirten Sinan Ertuş, hedefinin hayali olan hukuk okumak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bir yerde çalışıyorum ama yine de sınava girmek istedim. Ayrıca hukuk okumak istiyorum. Çünkü yıllar önce içinde bir ukde olarak kalmıştı. Mühendislik okumuştum ama bu sefer inşallah belki hukuk okurum. 12 yıl arada sonra tekrar sınava girmeme rağmen dünkü sınavım umduğumdan daha iyi geçti. Matematik biraz zordu ama Türkçe iyiydi. Sınava giren herkese başarışlar dilerim."

"Fark ettim ki öğrenmenin yaşı yoktur" YKS'ye ikinci kez girdiğini ve eğitimin yaşı olmadığını söyleyen Musa Kavuş, "Bugün AYT sınavına gireceğim. Bu sınava kinci girişim olacak. Şu anda 28 yaşındayım ama şunu fark ettim ki öğrenmenin yaşı yoktur. Bir insan isterse sınava 70 yaşında da girebilir. Çok çalışmadım ama sınavda kendimi sınamak istedim. Öğrencilik duygusu çok güzel bir şeydir. Sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum." dedi.

"Bu süreçte çok emek verdi ve hukuk fakültesini kazanmayı istiyor" Kozluk ilçesinden Batman'a kızını sınava getiren Fuat Yaman, "Sınava girecek öğrenciler son bir yılda verdikleri emeği karşılığını 180 dakikalık bir sınav sürecine girdiler. Kozluk ilçesinden buraya geldik. Kızım gündüzleri halk eğitimde akşamlar da etütlere evde de odasında gerekli özveriyi göstererek çalıştı. Bu süreçte çok emek verdi ve hukuk fakültesini kazanmayı istiyor. Baba olarak çok heyecanlıyız. Allah kimsenin emeğini boşa götürmesin. Herkese gönlündeki üniversiteyi kazanmayı nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

"Kızım sınavına evde çok çalıştı" Kızının YKS sınavına evde çok çalıştığını ifade eden Ahmet Aktaş ise, "Bugün kızımı sınava gireceği okuluna getirdim. Güzel bir puan almasını bekliyorum. Kızım YKS sınavına evde çok çalıştı. Allah'tan dileğimiz iyi bir puan alması ve iyi bir meslek sahibi olmasıdır. Burada kızımın sınavdan çıkmasını bekliyorum. Çok heyecanlıyım. Allah'tan umudumuzu kesmiyoruz." şeklinde konuştu. 

Haftanın Öne Çıkanları

LGS soru ve cevap anahtarları yayımlandı

2024-06-02 14:10 - Eğitim

Döviz kurları güne nasıl başladı?

2024-06-07 08:55 - Ekonomi

İşgalciler 246. günde Gazze'yi bombaladı: 11 şehit

2024-06-08 10:33 - Dünya

Diyarbakır'da Esnaf Bayram Alışverişi İçin Hazır

2024-06-04 16:15 - Diyarbakır

Sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da sacdan kaydırağa tepki

2024-06-06 11:27 - Bölge

Batman'da İluh Devlet Hastanesi ek binası kolonlardaki çatlak nedeniyle boşaltıldı

2024-06-06 13:08 - Sağlık

Diyarbakır'da Devlet Desteğiyle Yerinde Dönüşüm

2024-06-06 15:27 - Diyarbakır

Mardin’de silahlı kavga: 2 yaralı

2024-06-09 00:24 - Asayiş

Diyarbakır'da Minibüs Devrildi: 7 Yaralı

2024-06-05 14:18 - Diyarbakır

Dışişleri Bakanı Fidan bugün Çin'e gidecek

2024-06-03 00:22 - Dünya

İlgili Haberler

Hakkari’de Temel Kayak Eğitimleri Başladı: Mersin ve Şanlıurfa’dan Kampçılar Katılıyor

15:21 - Eğitim

Aydıntepe’de ÇEDES Etkinliğiyle Öğrenciler Çevre Bilinci Kazandı

11:34 - Eğitim

BŞEÜ’de eğitim programında ilk sertifikalar verildi

10:35 - Eğitim

Öğrencilere yurtdışı ve kariyer fırsatları eğitimi verildi

10:41 - Eğitim

Kitap okuma etkinliğine Kaymakam Öztürk’ten destek

10:41 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır