?>

Yolları kendi ürettikleri asfaltla yeniliyorlar

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın projelerinden olan ve kentin elzem yatırımları arasında yer alan asfalt plenti tamamlandı.

- - 3 yıl önce

Belediye, bu yıl 134 bin metrekare yol ağını kendi ürettiği asfalt ile yeniliyor.
Bingöl Belediyesi tarafından yaklaşık 40 Milyon TL yatırım tutarıyla 21 bin 650 metrekare alan üzerine inşa edilen asfalt plenti tamamlandı.
Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip plentte üretilen asfalt ile kent geleninde BSK asfalt çalışmalarına start verildi.
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Yeşilyurt Mahallesinde sürdürülen asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.
Burada gazetecilere açıklamada bulunan Arıkan, kentin tüm mahallelerinde ana arterler başta olmak üzere BSK asfalt çalışması yapılacağını söyledi.
Bu yıl 134 bin metrekarelik yol ağının yenileneceğini ifade eden Başkan Arıkan, “Geçtiğimiz günlerde şehrimizin iki yakasını birleştiren Abdullah Bazencir Köprüsünde sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Bugün de Yeşilyurt Mahallemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma kapsamında önceliğimiz ana arterler olacak. Kent trafiğinin yoğun olduğu noktalarda tahrip olmuş yollarımızı ile kilitli parke taşı bulunan yollarımızı BSK asfalt ile kaplayacağız. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz ihale kapsamında 50 Milyon TL yatırım gerçekleştireceğiz İnşallah” dedi.
“Satın alan belediyeden üreten belediyeye”
Şehir içi yol ağlarındaki asfaltlama çalışmalarını daha az maliyetle çözmek, kaliteli ve hızlı hizmet üretmek hedefiyle asfalt plenti yatırımını hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Arıkan, “Bingöl Belediyesi olarak artık satın alan belediyeden üreten belediyeye geçiyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla üreteceğimiz BSK asfalt ile şehrimizin dört bir yanındaki yollarımızı daha kullanışlı daha güvenli hale getireceğiz inşallah.”
“5 milyon TL tasarruf edildi”
Asfalt plenti yatırımıyla bu yıl yaklaşık 5 Milyon TL tasarruf sağlandığını vurgulayan Arıkan, “Sadece bu yıl 13 kilometrelik yol ağının yenilenmesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz ihalede 32 bin ton asfalt kullanılacak. Kendi üretimimizi yaptığımız için yaklaşık 5 milyon TL tasarruf sağlamış olduk. Buradan kazandığımız tasarruf ile şehrimizin farklı noktalarında hizmetler yürüteceğiz İnşallah. Asfalt plenti yatırımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim hayırlı hizmetler etmeyi nasip etsin.” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Altın fiyatları bugün ne kadar?

2023-08-28 08:35 - Ekonomi

İnşirah Suresi anlamı ve fazileti

2023-08-26 14:11 - -

Yapay zekanın tehlikeleri nelerdir?

2023-08-26 19:35 - -

Yeni mahsul kurutmalıklar tezgaha inmeye başladı

2023-08-29 12:36 - -

Kira artış oranı nasıl hesaplanır?

2023-08-27 18:24 - Ekonomi

YÖKDİL pazar günü yapılacak

2023-08-25 10:22 - Eğitim

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı atamaları Resmî Gazetede

2023-08-24 10:52 - Güncel

Bakan Fidan, Neçirvan Barzani ile bir araya geldi

2023-08-24 12:30 - Dünya

Otobüs ile minibüsün çarpıştı: 11 yaralı

2023-08-25 00:08 - Güncel

KPSS sonuçları açıklandı

2023-08-25 10:13 - Eğitim

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Sur’da el bombası operasyonu: 4 kişi tutuklandı

16:27 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 71 ilde uyuşturucu operasyonu

15:37 - Diyarbakır

Diyarbekir Beyefendilerinin Kandil Geleneği

15:27 - Diyarbakır

Ulu Camii’nde Mevlid Kandili hazırlığı

15:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da okul hazırlığı başladı

14:00 - Diyarbakır