?>

Zihinsel engelli bireyler mutfağa girdi

Güncel - 1 yıl önce

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yürütülen "Özel Bireyler İçin Toplumsal Bütünleşme" projesi kapsamında, 20 hafif düzey zihinsel engelli birey mutfağa girerek kahvaltı tabağı hazırladı.
Ahlat Kaymakamlığı Proje Birimi tarafından Engellilerle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği adına hazırlanan proje, Ahlat Kaymakamlığı ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Kanık Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölümü işbirliğiyle yürütülüyor. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında engelli bireyler, gastronomi öğrencileriyle bir araya gelerek mutfakta pratik yaptı. Şef önlüklerini giyen özel bireyler, kahvaltı malzemelerinden oluşan sunumlar hazırlayarak keyifli anlar yaşadı.
Hazırlanan kahvaltı tabakları büyük beğeni toplarken, programa katılan Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl emeği geçenleri tebrik etti. Etkinlik sonunda engelli bireyler ve protokol üyeleri hep birlikte kahvaltı yaparak keyifli bir gün geçirdi.
Engellilerle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, "Bugün özel bireyler için toplumsal bütünleşme adlı projemizin son ayağı olan hafif düzeyde bireysel öğrencilerimize kahvaltı hazırlama programındayız. Ahlat Gastronomi Bölümü ile beraber ortak çalışmamız. Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen bir proje. Bugün çok mutluyuz çünkü fırsat verildiği zaman onlara neler yapabildiğini bir kez daha görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Çok güzel, çok keyifli bir an yaşadık. Öğrencilerimiz 141 saatlik bir eğitimden geçtiler. Aldıkları eğitim sonrasında yapabildiklerini bugün görüyor olmak bizi çok mutlu etti. Emeği geçen bakanlığımıza, Ahlat Kaymakamlığına, Bitlis Eren Üniversitesi Gastronomi Bölümüne çok teşekkür ederim. Tabi görmüş oldukları eğitim basit kahvaltı hazırlama noktasındaydı. Amaç zaten onlara keyifli anlar yaşatmaktı. Geldikleri zaman çok büyük tereddütler duydular. İçeri girmek istemediler. Konuşmayı istemeyen çocuklarımız vardı ama şu anda onların yüzlerinin gülüyor olması bizi çok mutlu etti. Zaten amaç onlara fırsat eşitliği sağlamak. O yüzden çok mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" dedi.
BEÜ Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Osman Keskin ise "Ahlat’ta bütün eğitim kurumlarının paydaş olarak katılabileceği Ahlat Gastronomi Akademisi adıyla bir platform oluşturduk. Bu kapsamda Ahlat Engellilerle El Ele Derneği ile işbirliğinde İçişleri Bakanlığına sunduğumuz bir projemiz kabul oldu. Bu proje kapsamında hafif engelli bireylere kahvaltı tabağı hazırlama kursu verdik. Buradaki temel amacımız öğrencilere günlük hayatta özgüvenlerini arttıracak, günlük yaşam kalitelerini arttıracak etkinlikler tasarlamaktı. Bugün de bu etkinliğimizin finalini yapıyoruz" diye konuştu.
Engelli bireyler ise mutlu olduklarını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası’nda olaylı yarı final

2025-02-15 00:07 - Spor

Bayburt Nazlı Şentürk Kızılay Anaokulunun uluslararası eTwinning projesinde çalışmalar başladı

2025-02-12 10:27 - Eğitim

Aydın’da kaçak sigara operasyonu

2025-02-13 20:28 - Asayiş

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi

2025-02-18 16:45 - Güncel

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası: Fenerbahçe: 89 - Galatasaray: 74

2025-02-14 23:57 - Spor

Depremzede ailenin kaldığı konteynerda yangın çıktı

2025-02-11 19:43 - Asayiş

Besnili öğrencilerden güreş müsabakalarında büyük başarı

2025-02-17 16:43 - Güncel

Akasya AVM’de yangın paniği

2025-02-11 22:17 - Asayiş

ANKA’da rahim ağzı kanserine dikkat çekildi

2025-02-17 09:27 - Sağlık

Soğuk ve kirli hava, astım hastaları için riskli

2025-02-15 14:58 - Sağlık

İlgili Haberler

Babalar Günü’nde duygulandıran görüntüler

09:42 - Güncel

Çıralı Obruk Gölü son yağışlara rağmen su tutmadı

09:22 - Güncel

Kadın Esnaf Akrep'e bidon içinde bakıyor

09:24 - Güncel

Kahvehane müdavimlerine Yargıtay’dan kötü haber

09:29 - Güncel

Her gün özel kızını okula getiren babaya duygulandıran sürpriz

09:33 - Güncel

Günün Manşetleri

17 Yıllık Kayıp Dosyasında Şok Gelişme

16:31 - Diyarbakır

Mahmut İrtem’den Suriye Kürtlerinin Son Yüzyılına Mercek Tuttu

16:22 - Diyarbakır

Kayıp Vedat Karabulut İçin Zamana Karşı Yarış

15:14 - Asayiş

Mahmut İrtem’den Diyarbakır Olay’a Anlamlı Ziyaret

14:35 - Diyarbakır

Çermikli Hacılar Kutsal Topraklardan Döndü

13:51 - Diyarbakır