?>

Zorlu hava koşullarına rağmen elektrik arızası giderildi

Dicle Elektrik, bölgede 23 kişiden oluşan 5 acil durum ekibi görevlendirerek zorlu hava koşullarına rağmen elektrik arızalarını hızla giderdi.

Güncel - 2 yıl önce

Güneydoğu’ya geç gelen kış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bölge genelinde sağanak yağış devam ederken, Şırnak’ta yağmur yerini kara bıraktı. Kentte olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı direkler devrilip, ana iletim hattı dahil olmak üzere bir çok bölgede elektrik telleri kopunca şebekede hasar meydana geldi, Beytüşşebap enerjisiz kaldı. Bunun üzerine Dicle Elektrik tarafından 23 kişiden oluşan 5 acil durum ekibi kuruldu. Hat, zorlu şartlara rağmen onarılarak olabilecek en kısa sürede ilçeye yeniden enerji verildi.
Acil durum ilan edildi, ana hattaki arıza giderildi
Şırnak’ta günlerdir devam eden sağanak, yerini kar yağışına bıraktı. Aniden bastıran kar nedeniyle kırsalda bazı yollar ulaşıma kapanırken, toprağın yumuşaması ve rüzgarın etkisi ile Uludere-Beytüşşebap ilçeleri arasındaki ana elektrik iletim hattını taşıyan 2 direk devrildi. İletim hattı kopunca Uludere’de 4 bin kadar abonenin etkilendiği elektrik kesintisi yaşandı. Bunun üzerine Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü tarafından acil durum ilan edilerek 4 mühendis, 4 tekniker ve 15 teknisyen olmak üzere 23 kişiden oluşan 5 ekip kurularak bölgede görevlendirildi.

Onlarca direk devrildi

Bölgedeki elektrik kesintileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürü Rıdvan Çatır, sorumluluk bölgelerinde yer alan Beyazsu ve Uzungeçit ilçeleri arasındaki ana elektrik hattını taşıyan iki direğin yanı sıra, mahalle ve köylerde 10'dan fazla orta gerilim direği ve çok sayıda alçak gerilim direğinin devrildiğini tespit ettiklerini belirtti. Çatır, şehir merkezinde bir alçak ve orta gerilim müşterek direğinin devrildiğini, beş müşterek direğin hasar gördüğünü ve 30 orta gerilim direği arasındaki iletkenin koptuğunu saptadıklarını ifade etti.
Tüm arızalar en kısa sürede giderildi
Açıklamalarını sürdüren Çatır, “Olumsuz hava koşullarına rağmen ekiplerimiz gece gündüz demeden arızaları gidermek için çalıştı. Acil durum ekiplerimizin diğer onarım ekiplerimizce desteklenmesiyle tüm arızalar en kısa sürede giderildi. Dün saat 15.30 sıralarında şebeke kontrolü tam anlamıyla sağlandı ancak kesintisiz enerji dağıtımı hizmeti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu operasyondaki ekiplerimizin kararlı mücadelesine ayrıca dikkat çekmek gerekiyor.” dedi. 
Haftanın Öne Çıkanları

Yüzde 75 hibeli tarım desteği

2024-03-21 09:53 - Ekonomi

Toplumsal olaylarda etkin rol üstlenen atlı polisler her daim göreve hazır

2024-03-23 10:59 - Asayiş

15 ilde PKK operasyonu: 139 gözaltı

2024-03-20 12:42 - Güncel

Şaşılıkta toksin uygulaması ile tedavi

2024-03-21 09:44 - Sağlık

Derenin taştığı köy su altında kaldı

2024-03-19 17:30 - Bölge

Diyarbakır’da sağanak yağış!

2024-03-18 10:46 - Diyarbakır

Meteoroloji'den  kuvvetli yağış uyarısı

2024-03-19 06:11 - Güncel

Çığ tehlikesi uyarısı

2024-03-19 06:25 - Güncel

Cizre'de şiddetli sel felaketi

2024-03-22 13:50 - Bölge

Murat Kurum mal varlığını açıkladı

2024-03-20 17:05 - Siyaset

İlgili Haberler

Minareye yer bulamayınca duvara tasarladılar

09:28 - Güncel

Antakya’da yer fıstığı üretimi yapılan araziler incelendi

09:49 - Güncel

Alzaymır Merkezi’nde yeniden hayata tutundu

16:37 - Güncel

Atletizmde 9 yıldır kırılamayan Türkiye rekoru kırıldı

16:41 - Güncel

Polislerden şehit ailelerine anlamlı ziyareti

16:45 - Güncel

Günün Manşetleri

Sultan Şeyhmus EZ-ZULİ Derneği’nden Anlamlı Aşure İkramı

16:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Termometreler Zorlandı

16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Karne Günü Heyecanı

16:15 - Diyarbakır

Türkiye’de milyonlarca öğrenci yaz tatiline girecek

16:11 - Eğitim

Diyarbakır'da Yıl Boyu Yürütülen Çalışmalar Masaya Yatırıldı

16:06 - Diyarbakır