Diyarbakır’da yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan acur, tezgahlardaki yerini aldı. Susuz yetişen ve yaz mevsiminin başında olgunlaşan acur, hem taneyle hem de kiloyla satışa sunuluyor. Tane olarak soyulup tuzlanarak 10 TL’den satılan acurun kilogramı ise 70 TL’den alıcı buluyor.

Tarih ve doğanın büyüleyici buluşması Tarih ve doğanın büyüleyici buluşması

Sur ilçesinde seyyar tezgahında acur satan Recep Güven, yıllardır bu işi yaptığını belirterek, "Şu an acur mevsimi. Sattığımız acurlar çok lezzetlidir. Gercüş ve Midyat tarafından yetiştirilen acurlara talep çok fazla. Acurun yuvarlak siyah ve uzun yeşil salatalık olmak üzere iki çeşidi var. Acurun faydası çoktur. Herkese tavsiye ediyoruz. Bizler de Sur’da yerli ve yabancı turistlere dilerlerse kabuğunu soyup dilimleyip tuzlayarak 10 TL’den veriyoruz. Dileyenlere de kilogramı 70 TL’den satıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA