USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Bu güveç başka bir şey

Hem hemen her yöreye ait bir güveç çeşidi bulunuyor. Özellikle Güneydoğu’nun birçok ilinde bu yemek çeşitli şekillerde ve malzemelerle yapılıyor. Ancak bu güveç başka bir güveç. Ekşili ve tadı damakta bırakan bu güveç Diyarbakır’da çok özel bir yemek.

Bu güveç başka bir şey
Ege Bölge’sinde de , Güneydoğu’da da güveç adıyla yemekler yapılır. Güneydoğu’nun birçok kentinde yapılan güveç hemen hemen aynıdır ancak bir güveç çeşidi var ki, Diyarbakır usulü, bambaşkadır. Adına meftune denir.
Diyarbakır güvecinden (Tırşık) biraz daha farklıdır. Diyarbakır güvecinde kullanılan malzemenin yanında ayrıca ekşili olması dikkat çekiyor. Ekşiliğini de sumaktan alır. 
Meftunenin, Diyarbakır güvecinde kullanılan patlıcan, domates, sivri biberin yanında ayrıca ekşi tat vermek için yörede çok kullanılan sumak bitkisi kullanılır. 
Diyarbakır’ın önemli bayram yemeği ve misafir ağırlamak için yapılır. Meftune Diyarbakır’da eskiden evlerde daha çok yapılsa da şimdi daha az evlerde pişirilir.