<h3 data-end="640" data-start="555"><strong data-end="640" data-start="559">Adana Lezzet Festivali’nde Kebap Rüzgârı: Gökyüzü Duman, Stantlar İnsan Doldu</strong></h3> <div data-end="1090" data-start="642">Adana’nın gastronomi kimliğini uluslararası alanda vitrine taşıyan <strong data-end="751" data-start="709">9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali</strong>, bu yıl da binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Merkez Park’ta düzenlenen festivalin son gününde ise özellikle kebap stantları önünde oluşan uzun kuyruklar ve mangallardan yükselen dumanlar dikkat çekti. Mangal dumanı o kadar yoğun oldu ki gökyüzü adeta sisle kaplandı. Ortaya çıkan eşsiz manzara dron ile havadan kayda alındı.</div> <div data-end="1090" data-start="642"></div> <h3 data-end="1162" data-start="1092"><strong data-end="1162" data-start="1096">Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelenler Kebap İçin Sıraya Girdi</strong></h3> <div data-end="1578" data-start="1164">Festival alanına İstanbul’dan Ankara’ya, Mersin’den Tarsus’a kadar Türkiye'nin birçok farklı kentinden ziyaretçiler akın etti. Gelenler, Adana’nın simgesi haline gelen kebabı tatmak için dakikalarca sırada bekledi. Mersin'den gelen Danyal Alp, “30 dakika sırada bekledik ama değdi” derken, İstanbul’dan gelen Ülfet Kurtuluş ise, “Adana deyince akla kebap geliyor, bu festivale herkes gelmeli” ifadelerini kullandı.</div> <h3 data-end="1654" data-start="1580"><strong data-end="1654" data-start="1584">Kebapçılar Yoğunluktan Memnun: “Dumanı Takip Eden Festivali Bulur”</strong></h3> <div data-end="2020" data-start="1656">Etkinliğe katılan kebapçılar da yoğun ilgiden oldukça memnun. Kebap ustası Yaşar Aydın, “Gerçekten muazzam bir kalabalık var. Adana Lezzet Festivali bir başka. Bu festivalin dünyada benzeri yok. İleride Rio Karnavalı’nı bile geçeceğiz” dedi. Aydın ayrıca, esprili bir dille, “Eğer havalimanı hala buradaydı, uçaklar bu dumandan dolayı iniş yapamazdı” diye konuştu.</div> <div data-end="2020" data-start="1656"></div> <h3 data-end="2062" data-start="2022"><strong data-end="2062" data-start="2026">Adana, Lezzetiyle Sınırları Aştı</strong></h3> <div data-end="2341" data-start="2064">Sadece kebap değil; şırdan, bici bici, taş kadayıf gibi yöresel tatların da ziyaretçilere sunulduğu festival, hem katılımcılardan hem de esnaftan tam not aldı. Etkinlik süresince düzenlenen konserler, gastronomi panelleri ve çocuk etkinlikleri de renkli görüntülere sahne oldu.</div> <div data-end="2558" data-start="2343">Valilik öncülüğünde, belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla düzenlenen festival, Adana'nın gastronomi turizmi açısından ne denli önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.</div> <div data-end="2558" data-start="2343"></div> <div data-end="2558" data-start="2343">kaynak: İHA</div>