USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Anadolu Otoyolunda Feci Zincirleme Kaza: 30 Araç Çarpıştı 1 Ölü 16 Yaralı

Düzce’de sağanak yağış felaketi beraberinde getirdi: Otoyolda 4 ayrı noktada meydana gelen zincirleme trafik kazalarında toplam 30 araç birbirine girdi. Kazalarda 16 kişi yaralanırken, 1 kişi yaşamını yitirdi.

Anadolu Otoyolunda Feci Zincirleme Kaza: 30 Araç Çarpıştı 1 Ölü 16 Yaralı

Anadolu Otoyolu’nun Düzce geçişi, yoğun yağış sonrası yaşanan zincirleme trafik kazalarıyla adeta savaş alanına döndü. Düzce ile Sakarya'nın Hendek gişeleri arasındaki otoyolun Ankara istikametinde, kayganlaşan yol ve azalan görüş mesafesi nedeniyle meydana gelen 4 ayrı kazada tam 30 araç birbirine girdi.

Edinilen bilgilere göre, kazalarda otomobil, cip, tır ve kamyonlar yer aldı. İlk belirlemelere göre 1 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 16 kişi ise yaralandı. Yaralılara olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Daha sonra Düzce ve Sakarya’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Otoyolda Ulaşım Durdu, Kilometrelerce Araç Kuyruğu Oluştu

Kaza nedeniyle Ankara istikameti trafiğe kapatıldı. Yüzlerce araç otoyolda mahsur kalırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Bölgede ulaşım saatler boyunca kontrollü olarak sağlandı. Otoyol ekipleri ve jandarma olay yerinde güvenlik önlemleri alarak, kazaya karışan araçların kaldırılması için yoğun çaba gösterdi.

Kazaların nedeni olarak şiddetli sağanak yağışın yolun kayganlaşmasına ve görüş mesafesinin düşmesine yol açması gösteriliyor. Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Can Dostunu Bir An Olsun Yanından Ayırmadı

Kazaya karışan bir otomobil sürücüsü, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından boyunlukla ayağa kalktı. Ambulans beklerken aracında bulunan köpeğini kucağına alarak yanında beklemeye devam eden sürücü, görenlerin takdirini topladı. Yaralı sürücünün, kazadan şoka rağmen ilk olarak can dostunu düşündüğü görüldü.