USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Balıkesir Sındırgı’da Bina Kendiliğinden Yıkıldı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 78 gün arayla yaşanan iki büyük depremin ardından hasar gören iki katlı bir bina kendiliğinden çöktü. Daha önce boşaltılan binanın yıkılma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, 78 gün önce meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasar alan iki katlı bir bina, kendiliğinden yıkıldı. O anlar, çevrede bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgilere göre, Sındırgı merkezde bulunan ve deprem sonrası hasar raporu verilen bina, sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Yetkililerin aldığı önlem sayesinde bina daha önce tahliye edilmişti. Bu nedenle olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Vatandaşlar, yıkım anında büyük korku yaşarken, çevredeki diğer yapıların da denetimden geçirilmesini talep etti. Sındırgı Belediyesi ekipleri, enkaz alanında güvenlik önlemleri alarak çevredeki trafiği geçici olarak kapattı.

Sındırgı’da son aylarda meydana gelen depremler sonrası, riskli binaların tespiti için çalışmaların hızlandırıldığı öğrenildi.

Kaynak: IHA