USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da 10. Dermatolojik Cerrahi Kozmetoloji ve 1. Doğu Dermatoloji Günleri Başladı

Diyarbakır’da düzenlenen Dermatolojik Cerrahi Kozmetoloji ve Doğu Dermatoloji Günleri programı, alanında uzman çok sayıda katılımcı ve zengin içeriklerle bilim dünyasına kapılarını açtı. Kongre, 12 Ekim’e kadar devam edecek.

Diyarbakır’da 10. Dermatolojik Cerrahi Kozmetoloji ve 1. Doğu Dermatoloji Günleri Başladı

Diyarbakır’da bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Dermatolojik Cerrahi Kozmetoloji ile 1’inci Doğu Dermatoloji Günleri, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Şehrin önde gelen bir otelinde düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladıktan sonra dermatoloji alanındaki yeniliklerin yer aldığı bir slayt gösterisiyle devam etti.

Açılış konuşmasını Dermatolojik Cerrahi Derneği Başkanı ve Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Seher Bostancı yaptı. Prof. Dr. Bostancı, etkinliğin dermatoloji alanında önemli bir bilgi paylaşımı ve eğitim fırsatı sunduğunu vurguladı.

Doğu Dermatoloji ve Kozmetoloji Derneği Başkanı Doç. Dr. Hamza Aktaş ise 2023 yılında kurdukları derneğin bugünlere gelmesinde Diyarbakır’ın bilimsel etkinliklerde merkez olmasının hayalini kurduklarını ifade etti. Aktaş, “Diyarbakır’ı ve bölgemizi bilimle buluşturmayı amaçladık. Derneğimiz kısa sürede birçok eğitim düzenleyerek bu hedef doğrultusunda önemli adımlar attı. Bu süreç bizi Dermatolojik Cerrahi Derneği ile bir araya getirdi ve bugün burada bu kongreyi düzenliyoruz” dedi.

Kongre Başkanı ve eğitmeni Doç. Dr. Ekrem Civaş, kongrenin kapsamına ilişkin detayları paylaştı. 230’dan fazla katılımcı, 18 firma standı, 42 endüstri desteği, 66 konuşmacı ve oturum başkanıyla etkinliğin yoğun bir bilimsel içerik sunduğunu belirten Civaş, “Toplam 60 sözel ve poster bildiri, 5 farklı cilt ve kozmetik kursuyla zengin bir program yürütüyoruz” diye konuştu.

Yoğun katılım ve ilgiyle devam eden kongrenin 12 Ekim tarihine kadar sürmesi planlanıyor.