USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da Ankesörlü Telefon Kulübesini Yağmalandılar

Diyarbakır Park Orman’da bulunan Türk Telekom’a ait ankesörlü telefon kulübesi kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Ahizesi çalınan, kabloları sökülen kulübe, teknolojinin gerisinde kalan bir dönemin sembolü olarak kaderine terk edildi.

Diyarbakır’da Ankesörlü Telefon Kulübesini Yağmalandılar

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde yer alan Park Orman’da, geçmişin iletişim araçlarından biri olan ankesörlü telefon kulübesi, kimliği belirsiz kişiler tarafından yağmalandı. Türk Telekom’a ait kulübenin içi tamamen zarar görürken, cihazı ve ahizesi çalındı, kabloları ise yerinden söküldü.

Bir dönem vatandaşların yoğun olarak kullandığı kamuya açık telefon kulübeleri, cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla birlikte gözden düşmeye başlamıştı. Buna rağmen bazı bölgelerde, özellikle yaşlı vatandaşların ve acil durumlarda iletişim kurmak isteyenlerin hâlâ başvurduğu alternatifler arasında yer alıyordu.

Teknolojiye yenildi, ihmale kurban gitti

Ancak Park Orman’daki bu saldırı, teknolojik gelişmelerin getirdiği değişimin yanı sıra kamu malına yönelik ilgisizliği ve duyarsızlığı da gözler önüne serdi. Vatandaşlar, zarar verilen kulübenin görüntüsünü "teknolojiye yenildi, ihmale kurban gitti" şeklinde yorumladı.

Uzmanlar, kentlerde kamuya açık alanlarda yer alan bu tür yapılar için daha fazla denetim ve korunma çağrısında bulunurken, özellikle park ve yeşil alanlarda güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguluyor.

Yaşanan bu olay, kamu hizmetlerinin korunmasının yalnızca yetkililerin değil, toplumun ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlattı.