Esnaf lokantaları süslü mekanlar değil, ancak buralarda tezgahta bulunan yemeklerin lezzeti bir başka. Hem birçok keseye uygun, hem de lezzetli yemekler bulunuyor. <h3>Maliyetine satış</h3> Diyarbakır’da esnaf lokantaları girdi maliyetlerine rağmen ayakta kalmak için direniyor. Kiralar ve gıda maliyetleri işletmecileri etkiliyor, ancak o eski lezzet aldığımız yemekler yine tencerede pişiyor. Tas kebabı, pilav üstü tandır, Diyarbakır güveci , tereyağlı pilav, et haşlama, kavurma ve daha birçok tencere yemeği esnaflara hitap eden türden yemekler. Diyarbakır Yenişehir Ofis semti ve tarihi Sur bölgesinde yıllardır hizmet sektöründe yer alan esnaf lokantaları bulunuyor. <h3>"40 yıllık lokantacıyım"</h3> Esnaf lokantalarının bir özelliği de yoksul kesime de hitap ediyor olması. Cep yakmayan fiyatlarda yemek sunan bu lokantalar tat anlamında da adeta damak çatlatıyor Ofis semtindeki Şenol Usta, “40 yıllık lokantacıyım . O tarihte ustalarımdan ne öğrendiysem aynı şekilde devam ediyorum. Hem hesaplı hem lezzetli yemekler sunduğumuz için tercih ediliyoruz” dedi.