USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da Gıda Denetimlerinde 4 İşletmeye Yasal İşlem

Diyarbakır’da Tarım ve Orman Müdürlüklerinin gerçekleştirdiği gıda denetimlerinde izinsiz üretim yaptığı belirlenen 4 işletmeye yasal işlem uygulanırken, sağlıksız olduğu tespit edilen 1.527 kilo gıda ürünü imha edildi.

Diyarbakır’da Gıda Denetimlerinde 4 İşletmeye Yasal İşlem

Diyarbakır İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, vatandaşların güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi amacıyla kent genelinde yürüttüğü denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Özellikle yaz aylarında tüketimi artan gıda ürünlerine yönelik yapılan sıkı kontroller kapsamında önemli ihlaller tespit edildi.

Yapılan denetimlerde izinsiz üretim gerçekleştirdiği belirlenen 4 işletmeye, 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" çerçevesinde yasal işlem uygulandı. Ayrıca, halk sağlığını tehdit ettiği tespit edilen toplam 1.527 kilogram gıda ürünü imha edildi.

Yetkililer, kent genelindeki gıda güvenliği denetimlerinin yıl boyunca süreceğini vurgularken, vatandaşlara da şüpheli ürün veya işletmeleri Alo 174 Gıda Hattı üzerinden bildirmeleri çağrısında bulundu.

Diyarbakır Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Amacımız, tüketici sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak ve güvenilir gıdaya erişimi sağlamaktır” denildi.