USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da Soğuk Hava ile Kelle Paça Talebi Zirveye Ulaştı

Diyarbakır’da havaların soğumasıyla birlikte geleneksel lezzetlerden kelle paçaya olan ilgi arttı. Günde 250 kelle satışıyla dikkat çeken esnaf, bu kışın en gözde şifa kaynağının kelle paça olduğunu belirtiyor.

Diyarbakır’da Soğuk Hava ile Kelle Paça Talebi Zirveye Ulaştı

Diyarbakır’da son günlerde etkisini gösteren soğuk hava, vatandaşları geleneksel ve şifa deposu lezzetlere yönlendirdi. Özellikle sabah saatlerinde tercih edilen kelle paça çorbası, hem bağışıklık sistemini güçlendirmesi hem de vücuda enerji vermesiyle dikkat çekiyor.

Kelle paça, içerdiği kolajen ve fosfor sayesinde sağlık açısından önemli faydalar sunuyor. Diyarbakır’da günde 250 kelle satışı yapan esnaf Turan Sungur, "Kış aylarıyla birlikte vatandaşların kelle ve paçaya olan ilgisi artıyor. Kuzu kelle, kış aylarında vücuda enerji veren ve vitamin deposu olarak bilinen yiyecekler arasında" ifadelerini kullandı.

Hazırlanışı da özen isteyen kelle paça, bazı işletmelerde odun ateşinde 14 saat pişirilerek sunuluyor. İşletme sahibi Ertan Altınbaş, “Tamamen doğal pöç, kelle tandır ve paça yapıyoruz. 14 saat odun ateşinde pişen ürünlerimiz çok talep görüyor” dedi.

Artan talep ve üretim zorlukları nedeniyle kelle paça fiyatları da yükselişte. Diyarbakır’da kelle paça fiyatları 250 liradan başlayıp, bazı bölgelerde 300 liraya kadar çıkabiliyor.

Kelle paça, sadece lezzetiyle değil, sağlık faydalarıyla da kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olmaya devam ediyor.