USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da Soğuk Kadayıf İlgi Görüyor

Diyarbakır'da bazı pastaneler, klasik tatlıyı serin bir yorumla sunuyor. Soğuk Kadayıf, yaz aylarında tatlı severlerin favorisi haline geldi.

Diyarbakır’da Soğuk Kadayıf İlgi Görüyor

Diyarbakır’da bazı pastaneler, klasik kadayıfın yaz aylarında ağır gelmemesi için yeni bir tarif geliştirdi. “Soğuk Kadayıf” adı verilen bu tatlı, tel kadayıf, ceviz ve Antep fıstığı ile hazırlanıyor. Özel şerbetle buluşturulan kadayıf, servis edilmeden önce buzdolabında dinlendiriliyor.


Hazırlık ve Tarif

Malzemeler:

  • 500 gram tel kadayıf

  • 150 gram tereyağı

  • 200 gram ceviz

  • 100 gram Antep fıstığı

  • 2 su bardağı toz şeker

  • 1,5 su bardağı süt

  • Yarım limon suyu

Yapılışı:

  1. Tel kadayıfı tereyağı ile iyice karıştırıp fırın tepsisine serin.

  2. 180 derece fırında 10-15 dakika kadar hafifçe kızartın.

  3. Ceviz ve fıstığı karıştırarak ara katmanlar oluşturun.

  4. Şeker ve sütü kaynatıp limon suyu ekleyerek şerbet hazırlayın.

  5. Fırından çıkan kadayıfın üzerine şerbeti dökün.

  6. Tatlıyı buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.

  7. Servis öncesi üzerine pudra şekeri ve dövülmüş fıstık serpiştirin.

 Vatandaşlar Denedi, Memnun Kaldı

Kent sakinleri, Soğuk Kadayıf ile ilgili görüşlerini paylaştı.

  • “Sıcakta tatlı yemek zor gelir ama bu serin baklava gibi, tam yaz tatlısı olmuş. Çok beğendim.”

  • “İlk defa denedim, tadı gerçekten hafif ve ferahlatıcı. Özellikle şerbeti fazla ağır değil.”

  • “Ceviz ve fıstığın uyumu mükemmel, çocuklar da çok sevdi. Yaz akşamları için ideal bir tatlı.”

Diyarbakır’da sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olmaya aday Soğuk Kadayıf, hem tatlı severleri hem de yenilik arayan pastacılık sektörünü memnun ediyor. Şehirdeki pastaneler, bu tarifle yaz aylarında müşterilerine serinletici ve lezzetli bir alternatif sunuyor.