USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır, Yaz Sıcaklarını Mart'ta Yaşayacak

Diyarbakır, 18 Mart’a kadar yaz sıcaklarını yaşayacak! Afrika kökenli sıcak hava dalgası, sıcaklıkları mevsim normallerinin 15 derece üzerine çıkararak 27 dereceye kadar yükseltecek.

Diyarbakır, Yaz Sıcaklarını Mart'ta Yaşayacak

Diyarbakır, Mart ayının sonlarına yaklaşırken yaz sıcaklıklarını yaşamaya hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu tahminlerine göre, Afrika kökenli sıcak hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına alacak. Diyarbakır’da, 18 Mart’a kadar sıcaklıkların mevsim normallerinin 15 derece üzerine çıkarak 27 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Bugün hava sıcaklığının 24 derece civarında olması tahmin edilirken, Cumartesi ve Pazar günü 27 dereceye ulaşacağı öngörülüyor. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcak havanın 18 Mart’tan sonra etkisini kaybedeceğini ve yerine soğuk, yağışlı havaların geri döneceğini açıkladı.

Uzmanlar, Diyarbakır’da bu Mart ayında son 50 yılın en sıcak döneminin yaşandığını belirtiyor. Vatandaşlar, Mart ayında yaz sıcağı ile karşılaşmanın şaşkınlığını yaşarken, mevsimsel değişikliklere bağlı olarak hazırlıklı olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Öte yandan Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Anzele Parkındaki süs havuzuna giren çocuklar 24 dereceyi bulan havada suya girdikleri görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ