USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Fransa'da sokaklar yangın yeri: 10 kentte sokağa çıkma yasağı

Fransa'da, Cezayir asıllı gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından çıkan olaylar ülke geneline yayıldı. 10 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Fransa'da sokaklar yangın yeri: 10 kentte sokağa çıkma yasağı

Fransa'da polisin 17 yaşındaki Cezayir asıllı bir genci vurmasıyla patlak veren protestolar devam ediyor.İçişleri Bakanlığının verilerine göre, gösterilerde en az 2 bin kişi gözaltına alındı, 80 polis ve jandarma yaralandı.

Gözaltına alınanların büyük bölümünün 18 yaşının altında olduğu belirtildi.Farklı kentlerde toplam 1350 araç ateşe verilirken, kamusal alanda 2 bin 560 noktada kundaklama yapıldı, en az 30 polis karakolu ile 15 jandarma karakolu saldırıya uğradı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkede devam eden olaylar nedeniyle 2-4 Temmuz'da Almanya'ya yapacağı ziyareti erteledi.