USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Uzmanlardan kış mevsiminde bağışıklık uyarısı

Kış mevsimi yaklaşırken, grip ve nezle gibi hastalıklarda kendini göstermeye başladı. Uzmanlar bağışıklığı güçlü tutmak için sebze ve meyve yemeyi öneriyor

Uzmanlardan kış mevsiminde bağışıklık uyarısı

 Diyetisyen Zeynep Ekin Acay, mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlü tutmanın en etkili yolunun meyve ve sebze tüketiminden geçtiğini belirtti. Havaların soğumasıyla birlikte artan grip ve soğuk algınlığı riskine karşı bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiği konusunda uzmanlar uyarıyor. Diyetisyen Zeynep Ekin Acay, özellikle mevsimsel geçişlerde vücudun savunma mekanizmasının desteklenmesi için doğal gıdalarla beslenmenin önemini vurguluyor.

C vitamini önemli

C vitamini bakımından zengin sebze ve meyvelerin bağışıklığı desteklediğini belirten Acay, yaz ve sonbahar mevsimlerinde çilek, elma, karpuz, kayısı ve erik gibi meyvelerin tüketilmesini öneriyor. Acay, bu meyvelerin içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu hastalıklara karşı koruduğunu kaydetti. Kış aylarına girerken ise bağışıklığı destekleyecek sebze ve meyve tercihlerinin değiştiğine dikkat çeken Acay, Brokoli, havuç, lahana, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerle birlikte portakal, mandalina, muz gibi meyvelerin tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Hevsel Bahçeleri adeta vitamin deposu

Diyarbakır’da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alanHevsel Bahçeleri’nin de bölge halkı için doğal bir vitamin deposusunduğunu belirten uzmanlar, yaz aylarında bu bahçelerde yetişen elma, şeftali ve eriklerin yanı sıra, kış aylarında çıkan ıspanak ve yeşil yapraklı sebzelerin tezgâhlarda yerini alarak sofraları süslediğini belirtiyor.