<h4 data-end="906" data-start="597"><strong data-end="613" data-start="597">DİYARBAKIR –</strong> UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır’ın simgelerinden <strong data-end="710" data-start="690">Hevsel Bahçeleri</strong>, yaz sezonunda yoğun bir üretim dönemini daha geride bıraktı. Domates, biber, patlıcan ve salatalık gibi sebzelerin son hasatları yapılırken, üreticiler kış aylarına yönelik planlamalara başladı.</h4> <div data-end="906" data-start="597"></div> <div data-end="1149" data-start="908">Binlerce yıllık tarım geleneğinin sürdüğü Hevsel Bahçeleri, bu yıl da verimliliğiyle dikkat çekti. Dicle Nehri'nin sağladığı doğal sulama ve bölgeye özgü mikroklima sayesinde çiftçiler, mevsimlik sebzelerde yüksek verim aldıklarını belirtti.</div> <div data-end="1149" data-start="908"></div> <div data-end="1404" data-start="1151"><strong data-end="1180" data-start="1151">"Son hasatları yapıyoruz"</strong><br data-end="1183" data-start="1180">Hevsel’de yıllardır çiftçilik yapan Mehmet Acar, sezonun yavaş yavaş sona erdiğini belirterek, “Artık son ürünleri topluyoruz. Bu yıl özellikle domates ve biber çok verimliydi. Şimdi bahçeleri kışa hazırlama zamanı” dedi.</div> <div data-end="1404" data-start="1151"></div> <div data-end="1634" data-start="1406"><strong data-end="1434" data-start="1406">Kış ürünlerine geçiliyor</strong><br data-end="1437" data-start="1434">Sebze sezonunun sona ermesiyle birlikte bazı üreticiler, kışlık baklagiller ve tahıl ürünleri için toprak hazırlığına başladı. Aynı zamanda bahçelerde bakım ve temizlik çalışmaları da hız kazandı.</div> <div data-end="1848" data-start="1636">Tarım yetkilileri ise Hevsel Bahçeleri’nin hem tarımsal hem de kültürel miras açısından korunması gerektiğini vurgulayarak, çiftçilere sürdürülebilir üretim konusunda destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.</div> <div data-end="1848" data-start="1636"></div> <div data-end="2165" data-start="1850"><strong data-end="1883" data-start="1850">Verimli sezon, umutlu gelecek</strong><br data-end="1886" data-start="1883">Yıllardır üreticiliğin yapıldığı Hevsel Bahçeleri’nde bu yıl iklim koşullarının uygun seyretmesi, sebze üretiminde hem kaliteyi hem de miktarı artırdı. Üreticiler, gelecek yıl için de umutlu olduklarını ve yeni sezona daha güçlü girmek adına hazırlıklara başladıklarını belirtti.</div>