USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

İsrail’den Şam’a Hava Saldırısı

İsrail ordusu, Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarındaki hedefe hava saldırısı düzenledi. Netanyahu ve Savunma Bakanı Katz, bunun Suriye rejimine yönelik net bir mesaj olduğunu belirtti.

İsrail’den Şam’a Hava Saldırısı

İsrail ordusu, Suriye’nin başkenti Şam’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında stratejik bir hedefe saldırı gerçekleştirdi. İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, bu saldırı, bölgede tırmanan Dürzi gruplar ile Suriye rejim güçleri arasındaki çatışmaların ardından yapıldı.

Netanyahu ve Katz’tan Sert Açıklama
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yisrael Katz, ortak açıklamada, saldırının Suriye rejimine açık bir mesaj olduğunu vurguladı. Katz, “Dürzilere yönelik hiçbir tehdide izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Suriye Yönetimine Uyarı
Savunma Bakanı Katz, önceki gün yaptığı açıklamada, Dürzi gruplara yönelik saldırıların devam etmesi halinde Şam yönetimine sert karşılık verileceğini belirtmişti. Bu bağlamda İsrail, bölgedeki askeri operasyonlarını sürdürüyor. Ayrıca İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, uluslararası toplumu Suriye’ye müdahaleye çağırdı.

Bölgede Gerginlik Artıyor
30 Nisan’da İsrail’in, Dürzileri koruma gerekçesiyle Suriye’nin güneyindeki Ceramane Mahallesi ve Sahnaya semtine yönelik saldırılar gerçekleştirdiği bildirilmişti. Bu çatışmalarda yaralanan 5 Dürzi’nin tedavi için İsrail’e getirildiği açıklanmıştı. Suriye yönetimi ise bölgedeki kontrolün yeniden sağlandığını duyurmuştu.

İsrail’in Şam’a yönelik saldırıları, bölgede tansiyonun daha da yükselmesine neden olurken, uluslararası kamuoyunun dikkatini yeniden Orta Doğu’ya çekti.