<div>Bölgede son yıllarda sağlanan huzur ortamı, birçok girişimcinin yeniden memleketine dönmesine zemin hazırlıyor. Bu isimlerden biri olan Mustafa ve Mehmet Çubuk kardeşler, iki yıl önce İstanbul’daki ticari faaliyetlerini sonlandırarak Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal <strong>Karahan Mahallesi’ne</strong> yerleşti.</div> <div>Kardeşler, <strong>Karacadağ eteklerinde</strong> uzun yıllar unutulan bir geleneği yeniden canlandırarak <strong>organik pirinç üretimine</strong> başladı.</div> <h3><strong>Tamamen doğal yöntemlerle üretim</strong></h3> <div>Karacadağ’ın taşlık arazilerinde hiçbir kimyasal gübre ya da katkı maddesi kullanmadan üretim yaptıklarını belirten <strong>Mehmet Çubuk</strong>, Karacadağ pirincinin Türkiye’de benzeri olmadığını söyledi.“Bizim Karacadağ yöresel pirincimizin çok özel bir özelliği var. Başka bölgelerde pirinç üretimi genelde tava usulüyle, yani toprağı sürerek yapılır. Biz burada taşlık arazilere serpme yöntemiyle ekiyoruz, suyu eşit dağıtıyoruz ve pirinç kendi kendine yetişiyor. Şeker oranı düşük, lezzeti eşsizdir. Bir kez tadan bir daha başka pirinç yiyemiyor. Bu yıl hiç gübre de kullanmadık” dedi.</div> <h3><strong>“Köyümüze döndük, tarıma el attık”</strong></h3> <div>Yıllarca İstanbul ve batı illerinde sanayi ve ticaret sektörlerinde faaliyet yürüttüklerini ifade eden <strong>Mustafa Çubuk</strong>, bölgede sağlanan huzur ortamı sayesinde memleketlerine dönme kararı aldıklarını dile getirdi.Çubuk, “Uzun yıllar batıda ticaret yaptık. Ancak artık köyümüze dönüp toprağımıza sahip çıkma zamanı geldi. Karacadağ’ın taşlık bölgelerinde tamamen organik pirinç üretimine başladık. Bununla kalmayıp bölgede istihdam oluşturacak bir sanayi tesisi de kurmayı planlıyoruz. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, bölgeye barış ve huzur geldi. Biz de köyümüze dönerek üretim ve istihdamla katkı sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.</div>