<div>Diyarbakır’da termometrelerin 45 derecenin üzerine çıktığı Temmuz günlerinde bile, ciğer salonlarında yoğunluk azalmadı. Kavurucu sıcaklara rağmen kentteki ciğer tutkunları, ocakbaşında pişen kebabın lezzetini tatmak için mekanları dolduruyor. Ateşle sıcaklığın birleştiği tezgâhların başında mesai yapan ciğer ustaları ise bu zorlu çalışma ortamına alışkın olduklarını belirtti.</div> <h3><strong>AYNI TEMPODA ÇALIŞIYORUZ</strong></h3> <div>Ciğer ustası Musa Menteş, yıllardır aynı sıcakta çalıştıklarını ifade ederek, “Mecburen ekmek parası için çalışıyoruz. Bize göre çok sıcak değil, alışmışız zaten. Dışarıdan gelenler için zor olabilir ama biz bu havalarda da aynı tempoda çalışmaya devam ediyoruz,” dedi.</div> <div>Sıcak havalara rağmen vatandaşların ciğerden vazgeçmediğine dikkat çeken Menteş, “Her saatte ciğer tüketiliyor. Lezzeti sebebiyle insanlar sıcaklığı önemsemiyor. Yaz kış fark etmiyor, Diyarbakır ciğeri hep ilgi görüyor,” diye konuştu.</div> <h3><strong>CİĞER BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ</strong></h3> <div>Müşterilerden Mehmet Biçer ise, sıcak havaların ciğer keyfini bozmadığını dile getirerek, “Eğer taze kuzu ciğeri olursa, ne sıcak ne de başka bir şey rahatsız eder. Ciğer bizim için vazgeçilmez bir lezzet,” ifadelerini kullandı.</div> <div>Kentte sıcakların hayatı zorlaştırdığı bu günlerde bile, Diyarbakır ciğeri hem yerel halkın hem de kente gelen misafirlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Lezzetiyle damaklarda iz bırakan ciğer, yüksek sıcaklığa rağmen sofralardaki yerini koruyor.</div>