<div data-end="907" data-start="591">Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 20 yılı aşkın süredir tatlıcılık yapan Kenan Tan, glikoz şurubu ve katkı maddesi kullanmadan ürettiği geleneksel halka tatlılarla hem lezzet hem de sağlık arayanların adresi haline geldi. Tan’ın özenle hazırladığı tatlılar, satışa sunulduktan kısa süre sonra tükeniyor.</div> <div data-end="907" data-start="591"></div> <div data-end="1226" data-start="909">Hijyenik koşullarda, tamamen doğal malzemelerle hazırlanan tatlılar için her gün sabahın erken saatlerinde üretime başlayan Kenan Usta, geleneksel tariflerden ödün vermiyor. Tatlılarının sırrını “doğallık ve ustalık” olarak açıklayan Tan, hiçbir endüstriyel tatlandırıcı veya koruyucu madde kullanmadığını belirtiyor.</div> <div data-end="1540" data-start="1228">Günlük olarak sınırlı sayıda üretilen halka tatlılar, tane olarak 15 TL’den, kilo ile ise 200 TL’den satılıyor. Fiyatların uygunluğu ve ürünlerin kalitesi sayesinde Kenan Tan’ın dükkânı önünde zaman zaman metrelerce uzunlukta kuyruklar oluşuyor. Tatlıların, tezgâha çıktıktan saniyeler sonra tükendiği görülüyor.</div> <div data-end="1804" data-start="1542">Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği bu doğal lezzet, bölgedeki diğer tatlıcılara da örnek oluyor. Özellikle son yıllarda glikoz şurubu ve katkı maddelerinin zararları konusundaki bilinçlenmenin artmasıyla birlikte, sağlıklı alternatiflere yönelim dikkat çekiyor.</div> <div data-end="2050" data-start="1806">Kenan Tan, bu ilgiden memnun olduğunu belirterek, “Biz bu işi yıllardır severek yapıyoruz. Tatlılarımızda ne katkı maddesi var ne de glikoz. Helalinden, sağlıklı şekilde üretim yapıyoruz. Halkımız da bunu biliyor ve takdir ediyor” diye konuştu.</div> <div data-end="2050" data-start="1806"></div> <div data-end="2050" data-start="1806">KAYNAK: İHA</div>