USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Mumlarınızı Hazırlayın: 5 Gün Elektrik Olmayacak!

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), 1 Temmuz Salı günü Diyarbakır genelinde başlayacak olan planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintileri uygulanacağını duyurdu.

Mumlarınızı Hazırlayın: 5 Gün Elektrik Olmayacak!

Diyarbakır’da 1 Temmuz’da Başlayan 5 Günlük Elektrik Kesintileri: Hangi İlçelere Etki Edecek?

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), 1 Temmuz Salı günü Diyarbakır genelinde başlayacak olan planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintileri uygulanacağını duyurdu. Ancak bu süreç sadece bir günle sınırlı kalmayacak: toplamda 5 gün boyunca kesintiler sürecek. Enerji altyapısının güçlendirilmesinin amaçlandığı çalışmalarda, özellikle bazı merkez ve kırsal ilçeler yoğun şekilde etkilenecek.

Kesinti Planı ve Süreç Detayları

DEDAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz saat 08:00’den itibaren başlatılacak bakım çalışmaları farklı bölgelerde farklı zamanlarda uygulamaya alınacak. Kesinti planının 5 gün boyunca 28 Haziran–2 Temmuz arasında devam ettiği de belirtiliyor. Özellikle Salı günü (1 Temmuz), merkez ilçelerde sabah saatlerinde başlayacak kesintilerin öğleye kadar yoğunlaşacağı bildirildi.

Merkez İlçeler ve Mahallelerde Kesinti Saatleri

Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Ergani gibi merkez ilçe ve mahalleler, 1 Temmuz sabahından itibaren belirli saatlerde elektriksiz kalacak. Bağlar’da örneğin Mevlana Halit, Kaynartepe, Yunus Emre ve Şeyh Şamil gibi mahallelerde 09:00–19:00 arasında elektrik verilemeyecek. Kayapınar’da Mezopotamya, Fırat, Peyas gibi merkez mahallelerde ise 10:00–12:00 ve 13:00–15:00 saatlerinde kesintiler uygulanacak.

Yenişehirde Çakmak, Koyunalan ve Canveren gibi mahallelerde 09:00–17:00 saatleri arasında elektrik kesintisi planlanırken, Ergani kırsalında Ahmetli, Aşağıkuyulu, Sallıca gibi mahallelerde de aynı saatler içinde elektrik verilmeyecek .

Kırsal Bölgelerde Kesintinin Kapsamı

Kesintiler sadece merkezle sınırlı kalmıyor. Çermik, Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani, Bismil, Lice, Kulp gibi kırsal ilçelerde de 1 Temmuz günü çe­şitli mahallerde bakım çalışmaları uygulanacak. Bu bölgelerdeki işlemler genellikle 07:00–18:00 gibi geniş bir zaman dilimini kapsayacak şekilde planlandı.

Neden Bu Kadar Uzun Sürecek?

Süreç, sadece küçük tesislere müdahaleyi değil, şehir genelindeki elektrik iletim hatlarının ve trafoların kapsamlı bakımını içeriyor. Hızlı kentleşme, artan elektrik talebi ve eskiyen altyapı nedeniyle yaşanan sorunların çözümü amacıyla yapılan bu planlı çalışmaların birkaç gün sürmesi bekleniyor.

Vatandaşlara Öneriler

DEDAŞ, vatandaşlara bu 5 günlük süreçte aşağıdaki önlemleri almalarını öneriyor:

  • Buzdolabı, sağlık cihazları gibi kritik cihazları kesintilere karşı korumak,

  • Gıda güvenliğini sağlamak için yiyecekleri uzun süre dışarıda bırakmamak,

  • İş yerlerinde çalışma saatlerini kesinti saatlerine göre düzenlemek,

  • Acil durumlar için 186 numaralı çağrı merkezini hızlı bir şekilde arayabilmek.