<div></div> <div class="MsoNormal">Tarihi Sur içi’nde yaz aylarında hazırlanan yöresel sebze ve meyve kurutmalıkları vatandaşların büyük ilgisini görüyor.</div> <div class="MsoNormal"></div> <div class="MsoNormal"><span>Esnaf Metin Sağlam, sebze ve meyve kurutma sürecinin özellikle yaz sıcaklarının yoğun yaşandığı aylarda daha verimli olduğunu belirterek şunları söyledi:<span> </span>“En fazla temmuz ve ağustos ayında sıcaklıklar bölgede artış gösteriyor. Sıcaklıkların en fazla arttığı dönemde sebze ve meyveler kış mevsimine göre hem daha fazla olgunlaşıyor hem de daha fazla güneş ışığına maruz kalarak doğrudan güzel bir biçimde kuruyor. Domates, biber, patlıcan kurutmalıkları eylül ayı gibi tezgâhlarda yerini alıyor. İnsanlar evlerinde kurutabilseler de artık bahçe ve teras kültürü fazla kalmadığı için kurutacak yeri olmayan pek çok kişi hazır, taze kurutmalık ürünleri tercih ediyor. Bölgemizde yemek kültürünün başında gelen etli yemek çeşitlerinden dolma için kurutmalık oldukça fazla alınıyor. Bunun yanı sıra günümüzde meyvelerin kışın daha pahalı olması sebebiyle kurutulmuş meyveler de tezgâhlarda yerini alıyor. 1 ip dizim olarak satılan kurutmalık ürünlerin fiyat aralığı alınan ürüne göre değişiyor.”</span></div> <div class="MsoNormal"><span></span></div> <div class="MsoNormal"><span>Vatandaşlar ise hem doğal hem de uzun süre saklanabilen bu ürünlerin, kış aylarında sofraların vazgeçilmezleri arasında olduğunu belirtiyor.</span></div>