Ligin en iyi üç takımını yabancılar yönetiyor
Üç farklı ülke, Premier League’de yer alıyor. Bu ülkelerin Daily Telegraph’ı (İngiltere’nin en eski gazetelerinden) almasına izin vermezdiniz. Neden yabancıların ulusal hazinemizin parçası olan kulüpleri satın almasına müsaade ediyoruz?”
“Biz İşçi Partisi olarak futbolu çalışan kesim için korumaya ve kurtarmaya çalışıyoruz. Futbol, işçi sınıfı sayesinde ortaya çıktı ve onlar Premier League’den önce de vardı. Şimdi futbolun dışına çıkarılmaya çalışılıyorlar. Bir maça gitmek 60 pound’a mal oluyor.” “Kulüpler çılgınlar gibi para kazanırken, çocuklarımız yıllardır kesilmemiş çimlerde futbolcu olma hayalleri kuruyor.
İngiliz futbolunda piramit sistemi olduğu söyleniyor ama piramidin en alt tabakası göz ardı ediliyor. Paraları menajerlere ve milyon pound kazanan oyunculara harcıyoruz.” “Parti olarak futbol hakkında bir politikamız var.
Biz, kulüplere taraftarların sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Söylendiğinizi biliyorum ama Alman futbolunda kulüpler taraftarlara aittir. Bayern Münih’in %51’i; Borussia Dortmund’un ise %78’i taraftarların.” “Glazer Ailesi, Manchester United’ı soyup soğana çevirdi. Taraftarların %99.9’u ‘Glazerlar gitmeli’ diyorlar. Onları nasıl göndereceğimize gelirsek: Medya ve taraftar baskısını sürdürmeliyiz.
New York’ta oturup kulübü soyan bu hırsız baronları, Manchester United’ı tamamen yok etmeden evvel yollamalıyız.” Premier League’de mücadele eden bazı ekipler, öne çıkan yabancı hissedarlara sahip: Aston Villa (Mısır), Arsenal, Chelsea, Manchester United (ABD), Everton (İran), Manchester City (BAE), Newcastle United (Suudi Arabistan), Nottingham Forest (Yunanistan) Wolverhampton (Çin). Premier League'de sadece dört takımın (Brentford, Brighton, Luton Town, Tottenham) çoğunluk hissesi İngilizlerin elinde bulunurken; Championship, League One ve League Two'daki 72 kulübün 32’sinin çoğunluk hissesi yabancı yatırımcıların kontrolü altında.