Kış mevsimiyle insan yoğunluğunun fazla olduğu cadde ve sokaklarda kurulan seyyar tezgahlarda yapılan kestane kebabı, soğuk havalarda tüten dumanı, el yakan sıcaklığı ve eşsiz lezzetiyle satışa sunuluyor.

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde 40 yıldır kestane satışı yapan 69 yaşındaki Abdurrahman Çiçek, “ Kestanenin gramı 50 Tl’ye satıyorum, klisounu 500 Tl ‘ye satıyorum. 40 yıldır aynı yerde bu mesleği yapmaya devam ediyorum. Kestaneler Ege Bölgesi Aydın ilinden geliyor” dedi.

Bu mesleği yaparak 7 çocuk büyüttüğünü söyleyen Çiçek,”Bu mesleğe ilk başladığım çocuktum 19 yaşındaydım. Kentin zamanla nasıl değişime uğradığını, kültürün nasıl değiştiğini kendi gözlerimle her gün tanık oldum. Eskiden sokaktan geçen herkes yöresel elbiseler giyerdi, sokak ortasında bir anda halaya tutunurlardı. Şimdi caddelerden geçenlere bakıyorum, aktiviteler yapmıyorlar. Yine de yaşam kalitesi yüksek bir memlekette yaşadığımız için gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 01 24 At 13.55.47

Whatsapp Image 2024 01 24 At 13.55.50

Kaynak: UĞUR ERSİN