Diyarbakır'dan Malatya'ya giden kayısı işçileri, hasat sezonunun sonuna yaklaşıyor Diyarbakır'dan Malatya'ya giden kayısı işçileri, hasat sezonunun sonuna yaklaşıyor

Türk Kızılay, "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla yürüttüğü kurban kampanyası çerçevesinde, Türkiye genelinde 41 aşeviyle günde 50 bin kişiye yemek dağıtımı yapıyor. Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlık etlerin dağıtımı sonrasında kalan kısımlarını konservelerde muhafaza eden Türk Kızılay, bu etleri yemeklerde kullanarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Kızılay, hijyenik şartlarda kesilen kurbanlardan elde edilen uzun ömürlü kavurma konserveleriyle hem gıda yardımları sağlıyor hem de aşevlerinde hazırladığı yemeklerle ihtiyaç sahiplerinin sofralarına destek oluyor. Kızılay'ın aşevlerinde kavurma konserveleri kullanılarak meftune (Diyarbakır), kazan kebabı (Konya), Arap tava (Kahramanmaraş) gibi yöresel yemekler de hazırlanıyor. Özellikle, Osmanlı mutfağı mirası ve coğrafi işaretli meftune yemeği, Diyarbakır Aşevi menüsünün en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.

Diyarbakır Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kurban Bayramı'nı Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye kampanyamız kapsamında Türk Kızılay'a bağışlanan kurban etlerimiz, Et ve Süt Kurumu'nda konservelendikten sonra, 41 ildeki aşevlerinden biri olan Diyarbakır'da her gün ihtiyaç sahibi bin 100 aileye sefer taslarında götürülmek üzere yemeklerde kullanılıyor. Bu çerçevede kurban etlerinin yüzde 10'unu aşevlerinde yemeklere ekliyoruz," dedi.

Demirel, kesilen kurbanların önce ihtiyaç sahibi ailelere et olarak dağıtıldığını, kalan kısımlarının ise 800 gramlık konserve kutularında hijyenik ortamda muhafaza edildiğini belirtti. "Yıl içerisinde bu etleri periyodik olarak şubelerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Ayrıca dört kutuluk konserve kutularımızı aşevlerimizde de kullanıyoruz. 41 ildeki aşevlerimizde coğrafi patent almış yöresel yemeklerimizi hazırlıyoruz. Günlük olarak 4 kiloluk kurban konservelerini kullanarak 50 bin kişilik yemekler yapıyoruz. Yıl boyunca bu yemekleri sefer taslarında ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürüp dağıtıyoruz. Her gün üç çeşit yemeği ihtiyaç sahibi ailelere düzenli bir şekilde ulaştırıyoruz," ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA