Güneydoğu’nun birçok ilinde kaburga yemeği sofraların gözdesidir. Kaburga dolması bayram sofralarını da süsler. Ancak bölgenin yemek ustaları, kaburgadan yeni lezzetler üretmeye başladı. Bir süredir Diyarbakır’ın bazı restoranlarında kaburgadan şiş kebapta yapılmaya başlandı. Kaburga şiş yapanlardan biri de Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 25 yıldır lokanta işleten 40 yaşındaki Kasım Gözgörmez. Mesleğe  Adana'da başlayan ve usta durumuna gelen Göngürmez, memleketi Diyarbakır’a dönerek işyeri açıp kebap yapmaya başladı. Bir süre sonra da menüsüne kaburga şiş de ekledi.

Whatsapp Image 2024 01 31 At 11.44.29

2015 yılında işyerini Diyarbakır’da açan Kasım usta, birçok çeşit kebap yapıyor. Bunların arasında kaburga şiş de var. Kasım usta, Diyarbakır mutfağına özgü lezzetlerle öne çıkıyor. Göngürmez, yaptığı ızgaraların bölge insanının damak tadına uyumlu olduğunu ifade ediyor.

“Burası Kaburga şişin merkezi”

Kasım Usta, "Lokantacılık sektöründe 25 yıldır çalışıyorum. Ustalığımın temeli, çocukluktan itibaren bu alanda yetişmiş olmamdan kaynaklanıyor. Diyarbakır’ın en güzel yemeklerinden olan kaburga sadece yöre halkının değil, aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin de vazgeçilmez lezzeti haline geldi.” Dedi.

Whatsapp Image 2024 01 31 At 11.45.27

 Kasım Usta, kaburganın temelinde 3 baharatın bulunduğunu ancak kendi işletmelerinde ekstra baharatlar kullanarak lezzet kattıklarını belirtiyor. Kasım Usta, "Her lokanta kaburgaya kendi yorumunu katıyor. Temelde 3 vazgeçilmez baharat bulunsa da, işletmemizde özel ekstra baharatlarımızı da ekleyerek benzersiz bir lezzet elde ediyoruz. Baharatları ekledikten sonra ortaya muazzam bir tat çıkıyor ve bunu müşterilerimize sunuyoruz" diyor.

Whatsapp Image 2024 01 31 At 11.44.55

Adana'nın kebap kültürünü de yansıttıklarını ifade eden Kasım usta,” Mükemmel kuyruk yağları ve lezzetli domateslerle hazırladığımız kuzu şişlerimiz, 1 yılını tamamlamış kuzulardan elde ediliyor. İşte bu özel dokunuş, lezzetimizi farklı kılıyor. Taze közde soğanlar, tam bir vitamin deposu olarak ızgara ediliyor ve yanında köy yoğurdundan yapılan mehirle (Ayran çorbası)buluşuyor.  Bir restoranda hijyen çok önemli. Müşterinin gönül rahatlığıyla geleceği bir ortam için gerekeni yapıyoruz” şeklinde konuştu

Kaynak: FIRAT KARAHAN