İran’dan İsrail’e yeni füze saldırısı
1/10
İran, İsrail’e yönelik yeni bir hava saldırı dalgası başlattığını duyurdu. İran Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, “Gerçek Vaat-4 Operasyonu” kapsamında İsrail’deki hedefler ile bölgedeki bazı ABD üslerine füze ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlendiği bildirildi.
2/10
Açıklamada, saldırılarda yeni geliştirilen “Hayberşıken” adlı katı yakıtlı hassas güdümlü füzelerin kullanıldığı belirtilirken, hedeflerin başarıyla vurulduğu öne sürüldü.
3/10
İran Devrim Muhafızları da saldırıların, Tahran’daki petrol tesislerinin hedef alınmasına karşılık olarak gerçekleştirildiğini açıkladı. İran tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Hayfa kentindeki petrol rafinerisinin hedef alındığı ifade edilirken, Tel Aviv’de de bazı noktaların füzelerle vurulduğu bildirildi.
