84 yaşında her yerde aranıyor

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 8 Şubat’ta evden ayrıldıktan sonra kaybolan 84 yaşındaki zihinsel engelli Salih Ertaş’ı bulmak için başlatılan arama çalışmaları 8’inci gününde de aralıksız devam ediyor. AFAD, jandarma ve belediye ekipleri, iz takip ve kadavra köpekleri ile dron desteğiyle bölgede geniş çaplı tarama yapıyor.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi’nde 8 Şubat’ta evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 84 yaşındaki zihinsel engelli Salih Ertaş için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Ailesinin kayıp ihbarında bulunmasının ardından bölgeye sevk edilen ekipler, kırsal alan ve sulak bölgelerde yoğunlaştırılmış arama faaliyeti yürütüyor.

Yakınlarının 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine harekete geçen ekipler, arama çalışmalarını geniş bir alana yaydı. Özellikle mahalle çevresindeki dağlık ve engebeli araziler ile dere yataklarında detaylı tarama gerçekleştiriliyor.

Çalışmalara, AFAD ve jandarma ekiplerinin yanı sıra Dicle Üniversitesi Arama ve Kurtarma (DÜAK), Kulp Belediyesi Arama ve Kurtarma (KUBAK) ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Arama ve Kurtarma ekipleri katılıyor. Toplamda 200’den fazla personelin görev aldığı operasyonda iz takip ve kadavra köpekleri aktif rol alırken, dronlar sayesinde havadan da görüntüleme yapılıyor.

Yetkililer, arama çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü ve bölgedeki tüm ihtimallerin değerlendirildiğini belirtti. Ekiplerin, yaşlı adamın en son görüldüğü noktadan itibaren çevredeki geniş bir alanda koordineli şekilde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Bölgede umutlu bekleyiş devam ederken, Salih Ertaş’tan gelecek iyi haber için arama faaliyetleri kesintisiz şekilde devam ediyor.

KAYNAK: İHA