Adıyaman Yağmur Sel Felaketi Yarattı

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Çakırhüyük Beldesi, gece saatlerinde etkili olan yoğun yağış nedeniyle sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Derelerin taştığı bölgede, tarım alanları büyük zarar gördü.

Adıyaman Yağmur Sel Felaketi Yarattı

Adıyaman’ın Besni ilçesinin Çakırhüyük Beldesi, dün gece aniden bastıran yoğun yağmurun etkisiyle felakete sahne oldu. Boybey Mahallesi ile Çakmak Köyü arasında gerçekleşen sağanak yağış, derelerin taşmasına yol açtı. Taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı ve bazı yolları geçilemez hale getirdi.

Tarım Arazileri Zarar Gördü

Bölgedeki tarım alanlarında ciddi su birikintileri oluşurken, ekili alanlarda büyük hasar meydana geldi. Çiftçiler, suyun birikmesiyle birlikte mahsullerinin zarar gördüğünü belirtti. Yerel halkın ihbarı üzerine, Çakırhüyük Belde Belediyesi ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Belediye ekipleri, bölgedeki suyun tahliyesi ve yolların açılması için yoğun bir çalışma başlattı.

Ekipler Hızla İntikal Etti

Bölgedeki olumsuz koşullara hızla müdahale eden belediye ekipleri, selin etkisini azaltmak için gerekli tedbirleri aldı. Çakırhüyük Belde Belediyesi, ayrıca yaşanan durumun ardından felaketin boyutlarını değerlendirmek ve bölgedeki vatandaşlara yardımcı olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, bölgedeki su seviyelerinin kontrol altında tutulduğunu ve gerekirse ek tedbirlerin alınacağını belirtti. Çiftçiler, meydana gelen zararların telafisi için destek bekliyor.

Kaynak: IHA