Bu haber Diyarbakır'daki araç sahiplerini de ilgilendiriyor

1 Temmuz 2025 itibarıyla yürürlüğe giren yeni trafik sigortası ve kasko kuralları, Diyarbakır dahil Türkiye genelinde araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Özellikle yüksek piyasa değerine sahip araçlarda, yüzde 60’ın altındaki hasarlar sonrası onarım mecburiyeti, ikinci el satışta büyük maddi kayıplara yol açabilir.

Bu haber Diyarbakır'daki araç sahiplerini de ilgilendiriyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’daki araç sahiplerini de yakından ilgilendiren yeni trafik sigortası ve kasko düzenlemeleri, 1 Temmuz 2025 itibarıyla yürürlüğe girdi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından getirilen yeni kurallarla birlikte, araçların kaza sonrası onarım ve perte çıkarılma süreçlerinde önemli değişiklikler yapıldı.

Yeni düzenlemeye göre, bir aracın perte ayrılabilmesi için onarım maliyetinin artık aracın piyasa değerinin en az yüzde 60’ını aşması gerekecek. Önceki uygulamalarda bu oran yüzde 30-40 seviyelerinde olup, araç sahibi ve sigorta şirketi anlaşarak perte çıkarma kararı verebiliyordu. Ancak yeni sistemle birlikte karşılıklı mutabakat yöntemi tamamen kaldırıldı.

Hayati Parçalarda İstisna Var

Düzenlemeye göre bazı kritik araç parçalarında ise istisnai durumlar uygulanacak. Marşpiyel, şasi kolları, tavan ve göğüs sacı, orta direk, ön ve arka travers, elektrikli araç bataryası, ana enerji hattı, hava yastıkları, emniyet sistemleri ve araç ana elektrik tesisatı gibi parçalar kazada zarar görürse, onarım maliyeti yüzde 60’ın altında kalsa bile araç perte ayrılabilecek.

İkinci El Araçlarda Büyük Değer Kaybı Tehlikesi

Sigorta sektöründe endişe yaratan asıl konu ise, ağır hasar görmesine rağmen perte çıkarılamayan araçların ikinci el piyasasındaki değeri. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sigorta Uzmanı Engin Ceyhan, yeni düzenlemenin sigortalılar açısından mağduriyet doğurabileceğine dikkat çekti.

Özellikle piyasa değeri yüksek araçlar için ciddi riskler olduğuna vurgu yapan Ceyhan, “Örneğin piyasa değeri 1 milyon TL olan bir aracın yüzde 60’ın altında bir hasar sonrası tamir edilerek satışa sunulması, değerinin yüzde 50’ye kadar düşmesine yol açabilir. Bu da araç sahipleri için önemli bir maddi kayıp demek.” ifadelerini kullandı.

Ceyhan ayrıca sürecin etkilerinin önümüzdeki günlerde daha net hissedileceğini belirterek şunları söyledi: “SEDDK’nın aldığı bu kararların sonuçlarını hem biz sigorta acenteleri hem de sigortalılar yaşayarak göreceğiz. Diyarbakır’daki araç sahipleri de bu süreçten birebir etkilenecek.”

Araç Sahiplerine Uyarı: Satış Öncesi İyi Araştırın!

Uzmanlar, araç sahiplerinin kaza sonrası onarım sürecinde mutlaka detaylı bilgi almasını ve ikinci el satış planı olanların araçlarının değer kaybı riskine karşı hazırlıklı olmasını tavsiye ediyor. Ayrıca ikinci el araç alacak kişilere de, araç geçmişi ve hasar durumunu sorgulamaları yönünde uyarılarda bulunuluyor.