Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi Köşk mezrasında, arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumetli iki aile arasında çıkan silahlı kavga kanlı bitti. Cuma günü yaşanan olayda, taraflar birbirine ateş açarken, 3 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.
Olayın ardından harekete geçen jandarma ekipleri, şüpheliler R.A., Ü.B. ve N.B.'nin ikametleri ile eklentilerinde geniş çaplı arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda 4 av tüfeği, 6 tabanca, 1.292 mermi, 230 av tüfeği fişeği ve 60 adet Kaleşnikof mermisi ele geçirdi. Ele geçirilen silah ve mühimmata el konulurken, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, kavgada yaralanan 3 kişinin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, "Bismil Kağıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında meydana gelen olayın ardından yürütülen titiz çalışmalarla, şüphelilere ait adreslerde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilmiş, adli süreç titizlikle devam etmektedir" denildi.
