Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bir apartman dairesinde kapının açılmaması, mahallede kısa süreli paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle daireye girildiğinde, 15 yaşındaki çocuğun sadece uyuduğu belirlendi.
Olay, Merkez Şehitlik Mahallesi 40. Sokak’ta bulunan 6’ncı kattaki bir dairede yaşandı. Çocuğunu okuldan almak için evden ayrılan anne, döndüğünde kapının açılmadığını görünce endişeye kapıldı. İçerideki oğlunun kapı sürgüsünü çekip uyuduğunu bilmeyen anne, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
POLİS SAĞLIK EKİPLERİ GELDİ
İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye erleri, merdiven aracıyla dairenin balkonuna ulaşarak içeri girdi. Ekipler, S.S. isimli çocuğu uyandırıp kapıyı açmasını sağlayarak olası bir tehlikenin önüne geçti.
Kısa sürede çözülen olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Anne ve oğlunun yaşadığı panik mahalle sakinleri tarafından da endişeyle takip edildi. Ekipler, durumun kontrol altına alınmasının ardından bölgeden ayrıldı.
