Diyarbakır’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sabah saatlerinde yoğun katılımla başladı. Kent genelinde sınavın yapılacağı okulların önünde erken saatlerden itibaren hareketlilik yaşandı.
Öğrenciler, kimlik ve sınav giriş belgeleriyle birlikte sınav merkezlerine gelirken, görevlilerin yaptığı kontrollerin ardından salonlara alındı. Bazı öğrencilerin sınav öncesi heyecanlı olduğu gözlenirken, aileler çocuklarına başarı dileklerinde bulunarak moral verdi.
Okul Önlerinde Yoğunluk Oluştu
Diyarbakır genelinde gerçekleştirilen sınavda öğrenciler sınıflarda soruları yanıtlamak için mücadele ederken, veliler ise okul bahçeleri, çevredeki parklar ve gölgelik alanlarda bekleyişini sürdürdü. Bazı veliler dua ederken, bazıları ise sınav süresince çocuklarından gelecek iyi haberi bekledi.
Binlerce Öğrenci Geleceği İçin Ter Döktü
Liselere yerleşebilmek için büyük önem taşıyan sınavın ilk oturumunun başlamasıyla birlikte okul çevrelerinde sessizlik hakim oldu. Görevliler, sınavın sorunsuz şekilde yürütülmesi için gerekli tedbirleri alırken, öğrenciler de hayalini kurdukları liselere yerleşebilmek için ter döktü.
Diyarbakır’da binlerce öğrencinin katıldığı LGS’nin gün boyunca iki oturum halinde gerçekleştirileceği öğrenildi. Yetkililer, sınav sürecinin planlandığı şekilde devam ettiğini belirtti.
