Diyarbakır'da Sağanak Yağış: Araçlar Yolda Mahsur Kaldı

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Yaylacık ile Muskan mahallelerini birbirine bağlayan yol sular altında kaldı. Yolda kalan sürücüler uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İlçeye bağlı Yaylacık ve Muskan mahallelerini birbirine bağlayan yol, kısa sürede suyla dolarak ulaşıma kapandı.

Yoğun yağış nedeniyle yolda ilerleyemeyen çok sayıda araç mahsur kaldı. Sürücüler, araçlarının zarar görmemesi için kontak kapatarak yağışın durmasını bekledi. Bölgede oluşan su birikintileri, trafikte zaman zaman tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu.

Yağışın etkisini azaltması ve suların kısmen çekilmesinin ardından mahsur kalan araçlar kontrollü şekilde yollarına devam edebildi. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.

Yetkililer, bölgede hava koşullarının ani değişiklik gösterebileceğine dikkat çekerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle yağışlı havalarda zorunlu olmadıkça yola çıkılmaması ve su birikintilerinin bulunduğu güzergâhların kullanılmaması istendi.

KAYNAK: İHA